5.320 Klantbeoordelingen op Trustpilot®
Icon
30 jaar ervaring in Chinese kruiden!
Icon
Voor 15:00 besteld, direct verstuurd.
Icon
Vanaf € 65,- gratis verzonden.
Icon
Gemakkelijk achteraf betalen.

Welkom bij de kennisbank sensipharm

Kennisbank met achtergrondinformatie, tips en advies over lichamelijke aandoeningen en aandachtsgebieden bij honden, katten, knaagdieren en paarden! Heb je vragen of opmerkingen, stuur dan een Whatsapp.

Agressie bij honden

Agressie bij honden komt vaak voort uit stress. Doordat deze honden continu blootstaan aan stress wordt hun verdedigingsmechanisme veel sneller geactiveerd.

Lees verder
Verlatingsangst bij honden

Net als mensen willen honden niet alleen zijn en ze kunnen last hebben van verlatingsangst, wat veel voorkomt bij deze viervoeters.

Lees verder
Incontinentie bij honden

Net als bij katten, kan ook een hond incontinent zijn. Dat is vervelend voor zowel de baas als de hond. Het is in dat geval belangrijk om de oorzaak te achterhalen..

Lees verder
Blaasontsteking bij cavia's

Cavia's hebben een gevoelig intern systeem en hebben regelmatig last van blaasproblemen, zoals blaasgruis, bloed plassen en blaasontsteking.

Lees verder
Diarree bij cavia's

Cavia's kunnen diarree krijgen, wat vervelend is, maar ook leidt tot een hoog risico op uitdroging. Daarom is het belangrijk om de symptomen te herkennen..

Lees verder
Rugproblemen bij paarden

Vanzelfsprekend kunnen paarden verschillende klachten ontwikkelen. De rug van het paard is echter bijzonder belangrijk en klachten kunnen zeer divers zijn.

Lees verder
L-Lysine voor honden en katten

Het voedingssupplement L-Lysine is een supplement dat voor zowel honden als katten gebruikt kan worden om de weerstand te bevorderen.

Lees verder
Prostaat problemen bij honden

Bij mannetjes honden, oftewel reuen, is de prostaat een belangrijk onderdeel van het voortplantingssysteem door prostaatvocht te produceren.

Lees verder
Nierstenen bij honden

Net zoals mensen kunnen honden last krijgen van nierstenen, welke ontstaan doordat afgegeven afvalstoffen uit de nieren in urine samenklonteren en...

Lees verder
Vuurwerkangst bij honden

Honden worden bijvoorbeeld gemakkelijk bang van het harde geluid en kunnen er heel nerveus van worden. Waarom zijn ze angstig voor vuurwerk en wat kun jij doen..

Lees verder
Overgeven of braken bij katten

Veel katten spugen weleens, bijvoorbeeld wanneer ze haarballen braken, oftewel ophopingen van haar die door een kat zijn opgelikt tijdens het wassen van de vacht.

Lees verder
Stijve achterhand bij paarden

Een stijve achterhand bij een paard betekent dat het paard problemen heeft met zijn of haar bewegingsmechanisme. Dit kan veroorzaakt worden door...

Lees verder
Maag-Darmontsteking bij honden

De meest voorkomende klachten bij gastritis zijn braken en buik pijn. Gastritis gaat vaak gepaard met enteritis (ontsteking van de darm).

Lees verder
Agressie bij paarden

Het liefste paard kan ineens omslaan in een agressief monster en hard van zich af slaan. De woede kan gericht zijn op een ander paard, maar ook op de ruiter.

Lees verder
Peesblessure bij paarden

Symptomen van een peesblessure zijn warmte, ontstekingen en zwellingen van het been. Je paard kan er ook kreupel door gaan lopen

Lees verder
Diarree bij paarden

Paarden krijgen regelmatig last van diarree, wat een onschuldige, maar ook heel ernstige oorzaak kan hebben. Diarree is te herkennen aan een dunne, waterige..

Lees verder
Hoesten bij paarden

Wanneer een paard acute hoest heeft, kan hij of zij last krijgen van plotselinge koorts, kortademigheid, een loopneus en opgezwollen lymfeklieren in de nek en op het hoofd.

Lees verder
LPC bij honden

De afkorting LPC staat voor Los Processus Coronoideus. Het gaat om een afwijking aan de ellebogen van grotere honden. Dit wordt ook wel "elleboogdysplasie" genoemd.

Lees verder
Obstipatie bij katten

Het liefst wil je dat je kat één keer per dag poept, maar dit gebeurt niet altijd. Obstipatie komt helaas regelmatig voor bij katten en kan zowel een acuut als een chronisch probleem zijn.

Lees verder
Constipatie (verstopping) bij honden

Honden poepen gemiddeld tussen de één tot vier keer per dag. Maar soms komt het voor dat je hond een dag helemaal niet poept. Over het algemeen is dat niet gelijk iets om je direct zorgen over te maken

Lees verder
Spierbevangenheid bij paarden

Wanneer een paard spierbevangen is, verkrampen zijn of haar kruisspier, lendenen en rug, waardoor bewegen moeilijk is. Hierbij zijn de spieren stijf en pijnlijk en een paard kan weigeren om te lopen en..

Lees verder
Eczeem bij paarden

Eczeem bij een paard wordt ook wel zomereczeem of staart- en maneneczeem (SME) genoemd. Veel paarden krijgen door de aandoening jeuk aan hun staart en manen, waardoor ze kunnen gaan schuren.

Lees verder
Rotstraal bij paarden

Tijdens natte perioden kunnen paarden last krijgen van de aandoening rotstraal, een veel voorkomend problemen aan de hoef van dit edele dier, wat ter hoogte van de straal voorkomt.

Lees verder
Haaruitval bij honden

Honden hebben vaak een prachtige vacht. De vacht kan worden gezien als de maatstaf voor de gezondheid van de hond. Het is zo dat honden zo nu en dan wat haren verliezen uit hun vacht..

Lees verder
Diarree bij katten

Diarree bij katten kan op verschillende manieren ontstaan. Het water opnemend vermogen van de blinde darm en de dikke darm van de kat kan verminderd zijn...

Lees verder
Glucosamine voor Honden

Een glucosaminesupplement is verkrijgbaar in poedervorm of in tabletten. Het is belangrijk om te weten dat deze stof jouw trouwe viervoeter niet direct van zijn of haar..

Lees verder
Blaasontsteking bij katten

Heeft je kat de laatste tijd moeite met plassen? Wordt er gemiauwd wanneer je dierenvriend op de kattenbak zit en ruikt de urine anders dan normaal?

Lees verder