5.496 Klantbeoordelingen
Menu Sensipharm Voedingssupplementen

Overgewicht bij honden & katten

Overgewicht bij honden en katten wordt meestal veroorzaakt door verkeerde voeding en te weinig beweging. Het komt vooral voor bij oudere huisdieren en gesteriliseerde/gecastreerde honden. Bij deze dieren is de stofwisseling vaak wat lager, en zijn ze doorgaans wat minder actief. Het kan ook bij puppies & kittens voorkomen als gevolg van verkeerde voeding. Als zij te veel of te lang energierijk voer krijgen in combinatie met te weinig beweging, veroorzaakt dit een overmatige onderhuidse vetafzetting.

Onderzoek heeft aangetoond dat zo’n 50% van alle honden en katten aan te zwaar zijn. Dit kan variëren van 15% meer dan het optimale gewicht (overgewicht) tot 20% boven het optimale gewicht (zwaarlijvigheid). Onvoldoende lichaamsbeweging en leeftijd zijn factoren die de gewichtstoename kunnen beïnvloeden. Let daarom goed op het gedrag van uw hond of kat om tekenen van overgewicht te constateren. Er zijn verschillende symptomen die erop kunnen wijzen dat uw huisdier te dik is.

Behandeling van overgewicht bij hond of kat

Bij de behandeling van overgewicht, gaat het erom een juiste balans te vinden tussen de voeding en beweging (vetverbranding). Bij gewichtsproblemen kan vaak volstaan worden met voldoende lichaamsbeweging en het afschaffen van ‘tussendoortjes’, zoals worst, koekjes, etc. Daarnaast is het natuurlijke en veilige voedingssupplement Obesitas Stop zeer effectief bij honden en katten met overgewicht.

Stel uw vraag via Whatsapp!   Stel uw vraag via email!

Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Bedankt voor uw aanmelding
Wat vinden onze klanten
Kennisbank artikelen
30 jaar ervaring, deskundige klantenservice
Je order binnen 1 werkdag verstuurd
Vanaf € 65,- gratis verzonden
Gemakkelijk achteraf betalen