4.885 Klantbeoordelingen op Trustpilot®
Icon
30 jaar ervaring in Chinese kruiden!
Icon
Voor 15:00 besteld, direct verstuurd.
Icon
Vanaf € 65,- gratis verzonden.
Icon
Gemakkelijk achteraf betalen.

Blaasgruis bij katten

Blaasgruis bij katten is een veelvoorkomend probleem. Ondanks dat de ene kat meer risico loopt dan de andere, kan iedere kat last van blaasgruis krijgen. Of je kat nu wel of niet gecastreerd is heeft geen enkele invloed op het wel of niet last krijgen van deze pijnlijke aandoening. Blaasgruis bestaat uit kristallen, welke worden gevormd als zouten in de urine uitkristalliseren. Deze kristallen kunnen gaan samenklonteren tot kleine blaassteentjes, zo groot als zandkorreltjes. Er zijn twee verschillende soorten blaasgruis. Dit zijn Struviet en Calciumoxalaat. Struviet wordt voornamelijk gezien bij jonge katten en bestaat uit magnesium, ammonium en fosfaat. Calciumoxalaat komt meer voor bij oudere katten.

Blaasgruis bij katers

Blaasgruis komt vaak voor bij katers, omdat zij een langere en nauwere plasbuis hebben dan poezen, en er zo gemakkelijker gruis kan vastlopen.
 Katten die weinig plassen, omdat de zouten dan meer tijd krijgen om te kristalliseren.
 Katten die weinig drinken. Zij hebben geconcentreerde urine, waardoor gemakkelijk kristallenvorming optreedt.
 Katten die te zoute voeding krijgen. Voeding bevat noodzakelijke zouten, maar wanneer er te veel zouten in de voeding zitten bestaat er een verhoogde kans op het krijgen van gruis. Over het algemeen komt blaasgruis ook vaker voor bij dikke katten.

Symptomen van blaasgruis bij katten

  • De kat moet veel en lang plassen.

  • De kat heeft bloed in de urine.

  • De kat plast op andere plaatsen dan de kattenbak.

  • Klagen van de kat tijden het plassen.

  • Het likken aan de onderkant van de staart.

  • De kat heeft pijn bij het aanraken van de buik, en bij het optillen.

  • Het gedrag van de kat lijkt veranderd.

Speciaal kattenvoer en dieetvoer bij blaasgruis

Er zijn veel soorten dieetvoer of kattenvoer op de markt die speciaal gericht zijn op katten die last hebben van blaasgruis. Dit dieetvoer is vaak veel duurder dan het gewone kattenvoer, en voegt meestal niet zo heel veel toe. Er zijn ook alternatieve supplementen die snel en effectief kunnen werken. Wil je hier meer over weten dan horen we dat natuurlijk graag!

Stel uw vraag via Whatsapp! Stel uw vraag via email!

Voedingssupplementen voor mens en dier

Al ruim 30 jaar gespecialiseerd in voedingssupplementen voor mens en dier.  Alle Sensipharm supplementen bevatten uitsluitend natuurlijke bestanddelen, veelal op basis van Chinese kruiden, van de hoogste kwaliteit. Wij leveren onze voedingssupplementen aan artsen, apothekers, drogisterijen en therapeuten, maar ook rechtstreeks aan de consument via onze webshop!

Zoekassistent

Ik ben op zoek naar een product voor::
Zoek op product, toepassing of lichaamsdeel:

Kennisbank artikelen