5.711 Klantbeoordelingen
Menu Sensipharm Voedingssupplementen

Overgewicht bij paarden en pony's

Overgewicht bij het paard is net als bij mensen een groeiend probleem. Met name de sobere paarden- en ponyrassen krijgen door hun efficiënte omgang met energie snel last van overgewichtl. Overgewicht geeft grote risico’s met betrekking tot de gezondheid en daarom is het belangrijk om overgewicht bij uw paard te voorkomen dan wel ervoor te zorgen dat uw paard weer een gezond gewicht krijgt.

Is mijn paard te dik?
Een paard of pony is te dik als de ribben niet meer makkelijk voelbaar zijn met de vlakke hand. Bij een gezond gewicht zijn de ribben net niet zichtbaar, maar wel goed voelbaar. Bij ernstiger overgewicht ontstaan er rond de schoft en staartaanzet vetkussens en wordt er vet opgeslagen in de manenkam, die daardoor vrij hard aan kan gaan voelen. Een grote buikomvang hoeft bij het paard niet altijd te betekenen dat het paard ook te dik of zwaar is. De buikomvang wordt voor het grootste deel bepaald door de darmvulling (met ruwvoer), de buikspieren en de bouw van het paard. Een pony is bijvoorbeeld van nature wat buikiger dan de meeste paarden.

Verschillende oorzaken van zwaarlijvigheid
  • Te energierijke of te veel krachtvoer
  • Het grazen in een wei met veel vers gras
  • Ruwvoer met een hoge energiewaarde
  • Een gebrek aan beweging
  • Stofwisselingsproblemen, zoals insulineresistentie.

Gratis productadvies.
Bent u benieuwd hoe Obesitas Stop van Sensipharm uw paard of pony kan helpen bij overgewicht? Of vindt u het lastig om het juiste product te kiezen, neem dan direct contact met ons op zodat we u kunnen adviseren!

Stel uw vraag via Whatsapp!   Stel uw vraag via email!

Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Bedankt voor uw aanmelding
Wat vinden onze klanten
Kennisbank artikelen
30 jaar ervaring, deskundige klantenservice
Je order binnen 1 werkdag verstuurd
Vanaf € 65,- gratis verzonden
Gemakkelijk achteraf betalen