5.711 Klantbeoordelingen
Menu Sensipharm Voedingssupplementen

L-Lysine voor honden en katten

L-Lysine, speciaal voor honden en katten

Het voedingssupplement L-Lysine is een supplement dat voor zowel honden als katten gebruikt kan worden om de weerstand te bevorderen. L-Lysine is een geschikt supplement voor tijdens herstelperioden, maar wordt ook voor andere doeleinden ingezet. L-Lysine is een stof die dient als eiwitbouwsteen en ondersteunt het afweersysteem. In deze blog gaan we in op de werking en voordelen van het supplement, wanneer je het aan je hond of kat kunt geven en hoe en voor hoelang je L-Lysine moet toedienen.


Wat is L-Lysine?

L-Lysine wordt dus vaak aan honden en katten gegeven als (natuurlijk) voedingssupplement om de weerstand van deze dieren te bevorderen. Het wordt vaak gebruikt om het herstel van een hond of kat te bevorderen of bij reizen en verhuizingen. Deze stof helpt bij het produceren van elementaire eiwitten en vormt zo een belangrijke eiwitbouwsteen. Tevens versterkt het supplement het afweersysteem van honden en katten.

L-Lysine wordt in verschillende vormen op de markt aangeboden, maar is bovenal een belangrijke eiwitbouwsteen en een aminozuur. Dit aminozuur kunnen dieren en mensen niet zelf aanmaken, waardoor zij het uit hun voeding moeten halen. Dit geldt ook voor honden en katten, waardoor het vaak via een voedingssupplement wordt bijgevoerd.

Voordelen van L-Lysine bij honden en katten

Een belangrijk voordeel van deze stof is dat het de calciumopname vanuit de darmen bevordert en het afweersysteem ondersteunt. Daarnaast draagt het bij aan de vorming van collageen, een belangrijk onderdeel van bindweefsel, en de bestrijding van virale infecties. Er zijn bijvoorbeeld aanwijzingen dat L-Lysine de vermeerdering van virussen tegengaat in het lichaam. Hierdoor kunnen infecties makkelijker voorkomen of verholpen worden. Op deze manier vervult dit aminozuur diverse functies in het lichaam van een hond of kat.

Deze functies vervult dit eiwitbouwsteen onder andere door de afbraak van arginine, wat een ander aminozuur is. Arginine speelt weer een rol bij bijvoorbeeld de vermeerdering van virussen. Dierenartsen en -klinieken passen dit middel onder andere toe bij katten met FIV, oftewel kattenaids, en bij chronische niesziekten.

Wanneer moet je L-Lysine gebruiken voor je hond of kat?

L-Lysine wordt bij de volgende omstandigheden vaak gegeven aan een hond of kat:

  • Perioden van herstel, bijvoorbeeld na een operatie van het huisdier.
  • Veranderingen door een nieuwe omgeving, zoals verhuizingen.
  • Chronische niesziekten bij katten.
  • Ter preventie van virusinfecties.
  • Verminderde weerstand van je hond of kat.

Hoe moet je L-Lysine aan je hond of kat toedienen?

L-Lysine wordt vaak in poedervorm, tabletten of capsules gegeven, waarbij het met het reguliere voer vermengd kan worden. Het fijne van Lysine in capsule vorm is dat je het uit de hand kunt geven als capsule, maar ook als poeder kunt mengen door het voer wanneer je de capsules open maakt.

L-Lysine voor honden en katten

Het is belangrijk om dit voedingssupplement te combineren met voldoende beweging, bijvoorbeeld in de vorm van fietsen, wandelen en zwemmen. Echter, extreme belasting en stressvolle situaties moeten juist vermeden worden. Zorg er daarnaast voor dat je voer van een goede kwaliteit aan je huisdier geeft.

Welke dosering van L-Lysine voor honden en katten?

De volgende doseringen worden doorgaans aangehouden voor dit supplement:

  • Grote honden (meer dan 25 kilogram): 2 a 3 capsules à 500 mg.
  • Middelgrote honden (10 tot 25 kilogram): 1 a 2 capsules à 500 mg.
  • Kleine honden (minder dan 10 kilogram): 1 capsule à 500 mg.
  • Katten met acute problemen: 2 capsules à 500 mg.
  • Katten met chronische problemen: 1 capsule à 500 mg.

Hoe lang moet ik lang moet ik L-Lysine aan mijn hond of kat geven?

In acute situaties is de behandeling vaak kortdurend tot drie weken. Echter, het kan ook langdurig worden toegediend, waarbij er sprake is van een onderhoudsdosering. Dit is vaak de helft van de aangegeven dosering. Het is altijd belangrijk om de reactie van jouw hond of kat in de gaten te houden en de dosering geleidelijk aan te verlagen naar een zo laag mogelijke dosering.

Best verkocht:
Zoekassistent
Ik ben op zoek naar een product voor:
Zoek op product, toepassing of lichaamsdeel:
Kennisbank artikelen
30 jaar ervaring, deskundige klantenservice
Je order binnen 1 werkdag verstuurd
Vanaf € 65,- gratis verzonden
Gemakkelijk achteraf betalen