5.268 Klantbeoordelingen op Trustpilot®
Icon
30 jaar ervaring in Chinese kruiden!
Icon
Voor 15:00 besteld, direct verstuurd.
Icon
Vanaf € 65,- gratis verzonden.
Icon
Gemakkelijk achteraf betalen.

Agressie bij honden

Agressief gedrag behandelen bij honden.

Agressief gedrag behandelen bij honden.

Het is belangrijk dat je het agressie bij honden herkent en probeert de agressies van jouw hond te verminderen. Je moet in elk geval ingrijpen als je hond andere mensen of dieren in gevaar brengt en bedreigt! Er zijn veel experts die je daarbij kunnen helpen: hondentrainers, dier-psychologen of therapeuten voor probleem-honden.

Het staat vast: geen enkele hond wordt agressief geboren. Sommige honden beschikken sinds de geboorte over een sterkere beschermingsdrang en een lagere prikkeldrempel dan andere honden. Toch bijt geen enkele hond zonder reden. Hondenexperts zijn het er inmiddels over eens dat elke hond – van welk ras dan ook – kan leren zich goed te gedragen in bepaalde situaties.

Agressie bij honden komt vaak voort uit stress. Doordat deze honden continu blootstaan aan stress wordt hun verdedigingsmechanisme veel sneller geactiveerd. De hond reageert veel agressiever dan wanneer hij niet gestresst zou zijn.

Verschillende vormen van agressie bij honden.

Angst: bij deze vorm reageert de hond omdat hij in zijn ogen wordt bedreigd.
Dominant: de hond ervaart dat zijn positie (rang) wordt bedreigd.
Verdedigend: De hond verdedigt zijn bezittingen, zoals het eigen territorium, voedsel, speeltjes etc.
Aangeleerd: de hond heeft zich aangeleerd agressie als middel te gebruiken, wanneer is eerder is gebleken dat agressief gedrag succesvol was.
Als gevolg van instincten en driften: de hond heeft de drift om te jagen, of om een prooi te doden.
Gestoord: agressief gedrag bij de hond, die al vanaf de geboorte aanwezig kan zijn, of door bijv. een tumor is ontstaan.

Stel uw vraag via Whatsapp! Stel uw vraag via email!

Kennisbank artikelen