4.885 Klantbeoordelingen op Trustpilot®
Icon
30 jaar ervaring in Chinese kruiden!
Icon
Voor 15:00 besteld, direct verstuurd.
Icon
Vanaf € 65,- gratis verzonden.
Icon
Gemakkelijk achteraf betalen.

Angst bij honden

Angstig gedrag bij honden heeft verschillende oorzaken en diverse verschijningsvormen. Angstige honden worden vooral herkent wanneer de hond zijn staart tussen de poten drukt, een lage houding aanneemt en/of probeert te vluchten. Veel angstige honden vertonen inderdaad dit soort gedrag en proberen de bedreiging uit de weg te gaan door zich zo klein en onderdanig mogelijk te tonen en/of door te vluchten.

De eerst stap is uiteraard dat je herkent dat je hond bang is. Je hond kan de volgende signalen geven voor angstig gedrag: 

 • Lage lichaamshouding
 • Staart tussen de achterpoten
 • Oren naar achteren
 • Beven/ trillen
 • Hijgen
 • Maakt contact voor steun óf wil zich juist verstoppen
 • Verstijven

Angst of onzekerheid bij honden.

Angst of onzekerheid bij honden kan zich ook uiten door het tegenovergestelde gedrag. In dat geval toont de hond zich, wanneer hij zich bedreigd voelt, juist heel stoer. Hij gromt en/of blaft, de haren op zijn rug komen overeind, zijn staart staat hoog en de hond maakt zich zo groot mogelijk. Bij honden is er bij dit gedrag vaak sprake van "geconditioneerde (=aangeleerde) dominantie". De hond toont zich dus heel dominant, terwijl hij eigenlijk heel onzeker of zelfs angstig is. Dit kan het gevolg zijn van een leerproces; de hond heeft dan meermalen ervaren dat de "bedreiger" afdruipt wanneer de hond zich dominant voordoet, dreigt aan te vallen of zelfs daadwerkelijk aanvalt. Vaak zien we bij een hond die geconditioneerd dominant gedrag vertoont, tegenstrijdige signalen. Bijvoorbeeld: zijn nekharen komen overeind, maar zijn staart wijst naar beneden. Angst bij honden kan voortkomen uit onder andere; genetische aanleg, een slechte inprenting of socialisatie en traumatische ervaringen.

Wat kan ik zelf doen bij een angstige of bange hond?

 • Zorg voor een veilige omgeving, zoals een bench of hondenkussen. 
 • Straf je hond niet af, dit zorgt alleen maar voor meer angst en stress.
 • Als er gedrag is wat je wilt veranderen, richt je dan volledig op een beloningsgerichte aanpak om je hond te leren welk gedrag je liever van hem ziet. Gebruik hoogwaardige beloningen en herhaal de oefening vaak, zodat het nieuwe gedrag versterkt wordt.
 • Jij bent júist de veilige basis voor je hond , dat betekent dat jouw aanwezigheid hem helpt in een stressvolle situatie. Dus als je denkt dat je hond steun zoekt, geef die dan. Aai hem zachtjes en stel hem gerust met een zachte, vriendelijke stem.

Natuurlijke supplementen bij angstige bange honden.

Ter ondersteuning van het angstige gedrag van je hond, kun je een natuurlijk supplement gebruiken zoals Feelings Control. 
Feelings Control is een uniek rustgevend aanvullend diervoeder voor honden, katten en knaagdieren op basis van Chinese kruiden. Deze gedragsformule is 100% natuurlijk, en zeer effectief bij spanning en inspanning, zonder dat je hondversuft, je huisdier wordt minder stressgevoelig. Gunstig voor een goede geestelijke balans, en helpt bij zenuwachtig gevoel.

Stel uw vraag via Whatsapp! Stel uw vraag via email!

Voedingssupplementen voor mens en dier

Al ruim 30 jaar gespecialiseerd in voedingssupplementen voor mens en dier.  Alle Sensipharm supplementen bevatten uitsluitend natuurlijke bestanddelen, veelal op basis van Chinese kruiden, van de hoogste kwaliteit. Wij leveren onze voedingssupplementen aan artsen, apothekers, drogisterijen en therapeuten, maar ook rechtstreeks aan de consument via onze webshop!

Zoekassistent

Ik ben op zoek naar een product voor::
Zoek op product, toepassing of lichaamsdeel:

Kennisbank artikelen