5.496 Klantbeoordelingen
Menu Sensipharm Voedingssupplementen

Gewrichten en spieren

Rugproblemen bij paarden

Vanzelfsprekend kunnen paarden verschillende klachten ontwikkelen. De rug van het paard is echter bijzonder belangrijk en klachten kunnen zeer divers zijn.

Lees verder
Stijve achterhand bij paarden

Een stijve achterhand bij een paard betekent dat het paard problemen heeft met zijn of haar bewegingsmechanisme. Dit kan veroorzaakt worden door...

Lees verder
Peesblessure bij paarden

Symptomen van een peesblessure zijn warmte, ontstekingen en zwellingen van het been. Je paard kan er ook kreupel door gaan lopen

Lees verder
LPC bij honden

De afkorting LPC staat voor Los Processus Coronoideus. Het gaat om een afwijking aan de ellebogen van grotere honden. Dit wordt ook wel "elleboogdysplasie" genoemd.

Lees verder
Spierbevangenheid bij paarden

Wanneer een paard spierbevangen is, verkrampen zijn of haar kruisspier, lendenen en rug, waardoor bewegen moeilijk is. Hierbij zijn de spieren stijf en pijnlijk en een paard kan weigeren om te lopen en..

Lees verder
Glucosamine voor Honden

Een glucosaminesupplement is verkrijgbaar in poedervorm of in tabletten. Het is belangrijk om te weten dat deze stof jouw trouwe viervoeter niet direct van zijn of haar..

Lees verder
Spat bij paarden

Spat is een vorm van artrose (osteoartrose in dit geval) waarbij de gewrichten versleten zijn. Bij osteoartrose gaat het om de spronggewricht van de paarden..

Lees verder
Artrose bij honden

Artrose (Arthrose) is een gewrichtaandoening bij honden, ook wel gewrichtsslijtage genoemd. Artrose bij honden is een aandoening waarbij het gewrichtskraakbeen in...

Lees verder
Artrose bij katten

Artrose bij katten komt helaas regelmatig voor. Denk je dat je kat hier last van heeft?

Lees verder
Maandagziekte bij paarden

Maandagziekte komt vooral bij sportpaarden voor. Deze naam geeft wel goed aan waar het probleem zit. Vroeger moesten de boerenpaarden zes dagen in de week...

Lees verder
Elleboogdysplasie bij honden

In deze blog leggen wij uit wat elleboogdysplasie bij honden, ook wel ED genoemd, precies is. We vertellen je wat je er allemaal aan kan doen om je hond voor deze vervelende kwaal te behoeden.

Lees verder
Glucosamine voor Paarden

Paarden kunnen weleens last hebben van hun gewrichten, bijvoorbeeld bij een blessure of als gevolg van artrose. Om dit te voorkomen of behandelen, kun je je paard glucosamine bijvoeren

Lees verder
Heupdysplasie bij honden

Komt jouw hond met moeite overeind of loopt hij moeilijk? Als hij vooral last heeft van zijn achterpoten dan is de kans groot dat dit wordt veroorzaakt door heupdysplasie.

Lees verder
Spondylose bij honden

In dit artikel bespreken we wat de aandoening spondylose is, de oorzaken, symptomen en risicofactoren. Ook bekijken we hoe dierenartsen deze aandoening diagnosticeren

Lees verder
Spondylose bij katten

Spondylose bij katten is artrose van de rugwervels. Er is sprake van een langzame verstijving bij de kat van een of meer tussenwervelgewrichten.

Lees verder
Tying up bij paarden

Tying up of spierbevangenheid komt vooral bij sportpaarden voor. Een andere, verouderde term voor tying up is maandagziekte. Deze naam geeft wel goed aan waar het probleem zit.

Lees verder
Artrose bij paarden

Wat is artrose bij paarden, en hoe kun je artrose op een veilige, natuurlijke, maar effectieve manier bij paarden behandelen? Sensipharm biedt een oplossing!

Lees verder
30 jaar ervaring, deskundige klantenservice
Je order binnen 1 werkdag verstuurd
Vanaf € 65,- gratis verzonden
Gemakkelijk achteraf betalen