5.496 Klantbeoordelingen
Menu Sensipharm Voedingssupplementen

Kennisbank sensipharm

Sensipharm's kennisbank met achtergrondinformatie, tips en advies over lichamelijke aandoeningen en aandachtsgebieden bij honden, katten, knaagdieren en paarden!

Niesziekte bij katten

Niesziekte bij kat en kittens is een virusaandoening en dus besmettelijke ziekte van de voorste luchtwegen (neus en keel). Het niesziekte virus wordt overgedragen door direct...

Lees verder
Incontinentie bij katten

Wanneer een kat of ander huisdiere druppeltjes urine verliest, bijvoorbeeld bij hoesten, niezen, blaffen, slapen of zelfs de hele dag door, spreken we van passieve incontinentie.

Lees verder
Elleboogdysplasie bij honden

In deze blog leggen wij uit wat elleboogdysplasie bij honden, ook wel ED genoemd, precies is. We vertellen je wat je er allemaal aan kan doen om je hond voor deze vervelende kwaal te behoeden.

Lees verder
Glucosamine voor Paarden

Paarden kunnen weleens last hebben van hun gewrichten, bijvoorbeeld bij een blessure of als gevolg van artrose. Om dit te voorkomen of behandelen, kun je je paard glucosamine bijvoeren

Lees verder
Haaruitval bij katten

Iedere kateigenaar weet dat deze dieren regelmatig haar verliezen. Soms is er sprake van extreem haarverlies. Bij de meeste dieren gebeurt dit twee keer per jaar..

Lees verder
Heupdysplasie bij honden

Komt jouw hond met moeite overeind of loopt hij moeilijk? Als hij vooral last heeft van zijn achterpoten dan is de kans groot dat dit wordt veroorzaakt door heupdysplasie.

Lees verder
Hoesten bij honden

Hoesten komt regelmatig voor bij honden en kan diverse oorzaken hebben. Soms is het een eenmalig iets, bijvoorbeeld omdat hij zich verslikt heeft.

Lees verder
Overgeven of braken bij honden

Elke hond of kat moet wel eens overgeven en daar hoef je je dan ook niet direct zorgen om te maken. Maar als honden of katten regelmatig braken..

Lees verder
Spondylose bij honden

In dit artikel bespreken we wat de aandoening spondylose is, de oorzaken, symptomen en risicofactoren. Ook bekijken we hoe dierenartsen deze aandoening diagnosticeren

Lees verder
Spondylose bij katten

Spondylose bij katten is artrose van de rugwervels. Er is sprake van een langzame verstijving bij de kat van een of meer tussenwervelgewrichten.

Lees verder
Stress bij paarden

Wat is stress bij paarden, en hoe kun je stress op een veilige, natuurlijke, maar effectieve manier bij paarden behandelen?

Lees verder
Tying up bij paarden

Tying up of spierbevangenheid komt vooral bij sportpaarden voor. Een andere, verouderde term voor tying up is maandagziekte. Deze naam geeft wel goed aan waar het probleem zit.

Lees verder
Zomereczeem bij paarden

Wat is zomereczeem bij paarden, en hoe kun je zomereczeem op een veilige, natuurlijke, maar effectieve manier bij paarden behandelen?

Lees verder
Angst bij honden

Angstig gedrag bij honden heeft verschillende oorzaken en diverse verschijningsvormen. Angstige honden worden vooral herkent wanneer de hond zijn staart tussen de poten drukt..

Lees verder
Angstig gedrag bij katten

Angstig gedrag bij katten kan een groot probleem zijn. Soms alleen in bepaalde situaties, waneer er bijv. bezoek komt, maar dikwijls ook bij onverwachte geluiden of gebeurtenissen in huis

Lees verder
Artrose bij paarden

Wat is artrose bij paarden, en hoe kun je artrose op een veilige, natuurlijke, maar effectieve manier bij paarden behandelen? Sensipharm biedt een oplossing!

Lees verder
Blaasgruis bij cavia's

Plast je cavia steeds kleine beetjes of is zijn urine rood? Dat kan een teken zijn van een probleem in de blaas. Een blaasontsteking, blaasgruis of blaasstenen..

Lees verder
Blaasontsteking bij paarden

Blaasontsteking (cystitis) is een vervelende klacht die ook bij paarden en pony's voorkomt. Blaasontsteking komt meestal door een bacteriële infectie van de blaas, blaasstenen of blaasgruis.

Lees verder
30 jaar ervaring, deskundige klantenservice
Je order binnen 1 werkdag verstuurd
Vanaf € 65,- gratis verzonden
Gemakkelijk achteraf betalen