5.155 Klantbeoordelingen op Trustpilot®
Icon
30 jaar ervaring in Chinese kruiden!
Icon
Voor 15:00 besteld, direct verstuurd.
Icon
Vanaf € 65,- gratis verzonden.
Icon
Gemakkelijk achteraf betalen.

Spat bij paarden

Spat bij paarden?
Spat wordt bij paarden doorgaans opgemerkt bij het begin van het rijden, maar wordt tijdens het rijden wat minder. Spat wordt vaak betiteld als startkreupel. Spat is een ernstige artrotische aandoening bij het paard in het spronggewricht. Het is erg pijnlijk en geeft dus aanleiding tot kreupelheid. Per dag kan de kreupelheid bij uw paard of pony verschillen.

Is er sprake van spat?
Door middel van een buigproef kan worden vastgesteld of er sprake is van spat. Met behulp van röntgenfoto's is de ernst van de spat vast te stellen. Spat is in feite artrose aan het spronggewricht. Artrose begint in het kraakbeen maar later raken ook andere delen van het gewricht betrokken, Zo kan zich een proces ontwikkelen van botwoekering (extra bot wordt gevormd) of botverval waarbij de hoeveelheid bot afneemt. De botwoekering is waar te nemen aan de binnenkant van het spronggewricht. De plaats van de spat is sterk verdikt. De "spatplaats" kan warm aanvoelen.

Smooth Locomotion
Smooth Locomotion, een homeopathisch diergeneesmiddel op basis van uitgebalanceerde en milde Chinese kruiden, is speciaal ontwikkeld voor gewrichten in de achterhand, nek en rug met erg goede resultaten bij spat. Smooth Locomotion is spierontspannend en remt reuma, artrose en spondylose in aangetaste gewrichten af.

Smooth Locomotion is een uitstekend alternatief voor pijnstillers. Er zijn geen bijwerkingen bekent en het kan desnoods langdurig worden gegeven.
Doordat blokkades in het lichaam worden opgeheven zal de algemene conditie van het paard of pony aanzienlijk verbeteren.

Eventueel kan Smooth Locomotion samen met Joint Renew Plus gebruikt worden voor het aanmaak en smering van kraakbeen.