30 jaar ervaring in Chinese kruiden!

Voor 15:00 besteld, morgen in huis.

Vanaf € 65,- gratis verzonden.

Gemakkelijk achteraf betalen.

Blaasontsteking bij honden

Blaasontsteking bij honden.
Als je hond vaker dan normaal, kleine beetjes plast, is er een grote kans dat je hond last heeft van blaasontsteking is. De blaaswand is dan ontstoken en wordt erg gevoelig. Door de blaasontsteking trekt de blaaswand samen, met als gevolg dat de hond zijn plas niet meer kan ophouden. Het komt vaak voor dat er bij het plassen ook bloed te zien is. 

Wat zijn de oorzaken van blaasontsteking?
Een blaasontsteking komt regelmatig voor bij honden (vooral voor bij gesteriliseerde teven). De meest voorkomende oorzaak is een bacteriële infectie. Blaasstenen kunnen ook een oorzaak zijn, net als blaasgruis, struviet, calciumoxalaat, of verstopping van de plasbuis.

Wat kunnen de symptomen van blaasontsteking zijn bij je hond?
Onzindelijk, vaak plassen, in kleine hoeveelheden, bloed in de urine, persen op de urine, pijn bij het plassen en lusteloos of sloom gedrag.

Stel je vraag via Whatsapp

Zoekassistent

Anaalklieren bij honden
25-06-2020

Anaalklieren bij honden

De anaalklieren bij honden legen zich normaal tijdens het ontlasten. Daarnaast kunnen ze zich ook legen in “paniek” omstandigheden, bijvoorbeeld in de spreekkamer van de dierenarts. Het kan regelmatig voorkomen dat de anaalklieren van de hond zich niet goed legen.

Lees verder
Stress bij honden
28-05-2020

Stress bij honden

Heeft jouw hond stress? Lees in dit artikel alles over stress bij honden. Wat je kunt doen als jouw hond gestrest is en hoe je het kunt voorkomen.

Lees verder