30 jaar ervaring in Chinese kruiden!

Voor 15:00 besteld, morgen in huis.

Vanaf € 65,- gratis verzonden.

Gemakkelijk achteraf betalen.

Hoefkatrol bij paarden

Wat is hoefkatrol ontsteking bij paarden?
Hoefkatrol is een soort artrose, een overmatige slijtage van de achterkant van het straalbeen en de diepe buigpees die er overheen loopt. Omdat door de overmatige slijtage de buigpees direct over het bot schuurt ontstaat er een chronische ontsteking, een ontsteking die pijnlijk is en die, wanneer de oorzaak van de slijtage niet wordt verholpen, uiteindelijk leidt tot vernietiging van het hoefkatrol.

Een paard met hoefkatrol ontsteking loopt kreupel, het durft de voet niet goed neer te zetten en vertoont vaak ook een verkorte pas. Het been is niet dik en warm en met rust gaat het even iets beter, waarna het paard al snel weer kreupel gaat lopen. Vaak is er een voorgeschiedenis van frequenter struikelen, intermitterend manken, verbetering na rust en uitgesproken stramheid 1 dag na het werk. Meestal zijn beide voorbenen aangetast, de een erger dan de andere. Langzaam aan verandert de voet van vorm zodat bij chronische gevallen de voet smal en steil wordt. Vervolgens kunnen röntgenfoto’s aangeven hoe de hoef er van binnen uit ziet en wat de mate van de hoefkatrolontsteking is.

Mogelijke oorzaken hoefkatrol.

  • Erfelijke factor: deze vererft smalle en steile hoeven. Smalle hoeven hebben een kleiner oppervlakte waardoor druk per eenheid van oppervlakte groter is, en er een groter risico op kneuzingen bestaat. Deze kneuzingen kunnen de oorzaak zijn van degeneratieve veranderingen in de hoef.
  • Trauma: bij paarden die onderhevig zijn aan herhaaldelijk trauma vergroot de kans op hoefkatrol. Vooral bij paarden die op harde en oneffen bodem moeten werken, paarden die veel moeten springen of paarden die erg hard werken aan hoge snelheden.
  • Bekapping: door het slecht bekappen en beslaan van hoeven ontstaan standafwijkingen of worden bestaande standafwijkingen benadrukt. Zo worden bij paarden met steile koot vaak de hielen een flink stuk ingekort. Hierdoor ontstaat een stand waarbij de diepe buigpees een grotere druk uitoefent op het straalbeen en er een gebroken hoef-kootbeenas ontstaat.
  • Lage versenen: paarden met lage versenen worden ook aangegeven als een factor die de kans op hoefkatrol doet vergroten. Deze standafwijking geeft een achterwaartse gebroken hoef-kootbeenas waardoor er een permanente uitrekking van het hoefgewricht ontstaat en er grotere krachten op de LSC (ligamente sesamoidea collateralia) en de diepe buigpees inwerken. Een derde gevolg is dat de teen steeds eerst in contact met de bodem komt.
  • Ouderdom: bij sommige paarden die jarenlang zwaar werk hebben verricht, ontstaat een onregelmatige of slechte bloedtoevoer naar het straalbeen. Hierdoor ontstaat demineralisatie van het straalbeen.
  • Economische factor: Veel paarden worden heel vroeg ingereden om vervolgens heel veel te eisen van zo'n jong paard, alleen om er winst van te kunnen maken. Het paard moet volgroeid zijn voordat er hoge eisen aan het mogen worden gesteld. Daarnaast kan te weinig beweging ook een factor zijn. Een paard is een loopdier. Dus 23 uur op stal en 1 uurtje flink werken kan nooit goed zijn.

Stel je vraag via Whatsapp

Zoekassistent

Mok bij paarden
13-04-2020

Mok bij paarden

Heeft je paard last van mok? Lees hier wat de symptomen zijn en wat je er aan kunt doen om het op een natuurlijke manier te behandelen. Mok wordt meestal veroorzaakt door...

Lees verder
Maandagziekte bij paarden
01-04-2020

Maandagziekte bij paarden

Maandagziekte ofwel tying up komt vooral bij sportpaarden voor. Deze naam geeft wel goed aan waar het probleem zit. Vroeger moesten de boerenpaarden zes dagen in de week...

Lees verder
Joint Renew Plus - Paard
Download etiket

Joint Renew Plus - Paard

Gewrichtsformule voor paarden | Met glucosamine & MSM
60,95 (incl.9% BTW)
Levertijd: 1 werkdag
Staffel Aantal Stukprijs Totaal  
Joint Renew Plus - Paard1€60,95€60,95
Joint Renew Plus - Paard2€60,95 €58,95€117,90
Joint Renew Plus - Paard3€60,95 €56,95€170,85
Joint Renew Plus - Paard5€60,95 €54,95€274,75
Hulp nodig bij bestellen? 040-8480299
€ 3,99 verzendkosten, gratis verzending vanaf € 65,-

Joint Renew Plus, gewrichtsformule voor paarden.
Joint Renew Plus is een veilig en natuurlijk aanvullend diervoeder voor paarden en pony's op basis van zeer hoogwaardige natuurlijke ingrediënten zoals MSM, Haaienkraakbeen en Vitamine C.
Vitamine C draagt bij tot de normale collageenvorming voor de normale werking van het kraakbeen en de botten. MSM (methylsulfonylmethaan) is organisch gebonden zwavel; de vorm waarin zwavel van nature voorkomt in alle levende organismen. Zwavel wordt vooral in eiwitrijke weefsels aangetroffen. Het is onder andere een bestanddeel van de zwavelhoudende aminozuren methionine en cysteïne.
Joint Renew Plus is de ideale combinatie van glucosaminesulfaat met chondroïtinesulfaat, MSM en vitamine C en is geschikt voor paarden en pony's van alle leeftijden.

  • Sensipharm's Joint Renew Plus, voedingssupplement voor gewrichten en kraakbeen,
  • Natuurzuiver, dus zonder chemische toevoegingen zoals gluten, gist, kleur, geur of conserveermiddel.
  • Met ruim 30 jaar ervaring worden Sensipharm's voedingssupplementen aangeraden door dierenartsen, therapeuten en trainers!

Tip: Bij stramme beweging en gewrichten is het raadzaam is om vaak met het paard te stappen of rustig te draven. Met name rechtlijnige bewegingen zijn goed om de gewrichten soepel te houden. Snel draaien, korte bewegingen en abrupt stoppen wordt afgeraden. Dit vormt vaak een te grote belasting voor de gewrichten van uw paard of pony.

Samenstelling

Methylsulfonylmethaan, Haaienkraakbeen en Magnesiumstearaat. Toevoegingsmiddelen: Vitamine C (3a300) Siliciumdioxide, Hydroxypropylcellulose Natriumcroscarmellose en Microkristalijne Cellulose.

Allergie-informatie

Joint Renew Plus bevat vis.

Analytische bestanddelen

Ruwe as: 18,3%, Ruw vet: 0,3%, Ruw eiwit: 22,1%, Ruwe celstof: 11,8% en Natrium 0,3%.

Waarschuwing

Niet gebruiken bij dracht, letsel of postoperatief.

Gebruik

Paarden en Pony's: 1 tot 2 maal daags 3 tot 6 tabletten oraal, afhankelijk van gewicht en conditie.

Voor een gemiddeld paard raden we aan te starten met 8 tabletjes per dag. Wanneer er duidelijk verbetering zichtbaar is dan kunt u per week 1 tabletje per dag minder geven. Sommige paarden hebben voldoende aan een kuur van 1 a 2 potten, terwijl andere het alleen goed blijven doen op een lagere onderhoudsdosering. Vooraf is dit helaas niet goed in te schatten.

Verpakking

Hersluitbaar gripzakje met 180 tabl. à 1000 mg. Dit product zit in een speciale verpakking die door de brievenbus kan. U hoeft dus niet thuis te wachten op de pakketdienst.

Natuurproduct

De samenstelling van deze gewrichtsformule is altijd gelijk, maar omdat het een natuurproduct is kunnen kleur, geur en smaak variëren. Het is natuurzuiver, dus zonder chemische toevoegingen zoals gluten, gist, kleur, geur of conserveermiddel.

Voedingssupplement

Joint Renew Plus voor paarden is een aanvullend diervoeder, zijnde een voedingssupplement.

Kwaliteit

We hebben veel aandacht gestoken in het ontwikkelen van onze eigen Chinese kruiden supplementen. Samen met specialisten en volgens de laatste wetenschappelijke inzichten. De samenstellingen zijn uitgebalanceerd, zodat de verschillende ingrediënten die in een product zitten, elkaars gunstige invloed ondersteunen.

Vanzelfsprekend voldoen onze producten aan alle eisen van de Warenwet en worden ze gemaakt door erkende farmaceutische bedrijven. Deze voldoen eveneens aan alle wetgeving en mogen daarom de bijbehorende kwaliteitscertificeringen zoals GMP, HACCP en BRC voeren. Zoals gebruikelijk worden ze ook regelmatig door de overheid gecontroleerd om de kwaliteitsstandaard hoog te houden.

Laatste reviews:

Adri van der H.
Ik heb het aan mijn shet van 25 jaar gegeven. Samen met Smooth Locomotion. Hij krijgt.. Lees meer..
Joyce van der Kamp
Voor mijn pony's op leeftijd had ik eerst upperbody maar dat gaf niet helemaal h.. Lees meer..
Mevr. wendy mak
hallo we hebben net tehoren gekregen dat ons paard artrose heeft en loopt zeer slec.. Lees meer..
Alle reviews
Adri van der H.
Ik heb het aan mijn shet van 25 jaar gegeven. Samen met Smooth Locomotion. Hij krijgt er nu nog 2 per dag. En hij rent weer door de wei met onze andere hengst!
Joyce van der Kamp
Voor mijn pony's op leeftijd had ik eerst upperbody maar dat gaf niet helemaal het gewenste effect. Nu heb ik Joint Renew Plus en daar zie ik wel wat meer verschil in. We gebruiken deze nog maar kort. Dus ben benieuwd naar de toekomstige resultaten. Alleen eten ze de joint minder makkelijk. Maar door het voer heen gaat het prima.
Mevr. wendy mak
hallo we hebben net tehoren gekregen dat ons paard artrose heeft en loopt zeer slecht voor al als ze in galop moet we willen ook dit product gaan proberen zodat ze zich ook weer wat beter kan bewegen ze heeft momenteel een kuur van 10 dagen van de DA gekregen maar we willen toch wat goed voor erna hebben het is toch je alles ik hoop dat ze er veel baat bij gaat hebben momenteel doen we 2x perdag stappen 10 minuten gr mvr .Mak
Mevr. J. Nijssen
Ik heb voor mijn paard verschillende msm en gluco supplementen geprobeerd. Op een of andere manier heb ik het gevoel dat Joint Renew Plus van Sensipharm beter wordt opgenomen dan de rest. Ik vind het sowieso fijner om tabletjes te geven in plaats van poeders, omdat dit beter doseerbaar is. Er zit ook geen nare luchtjes aan dus mijn paardje eet het zo uit de hand, We geven het nu al een paar maanden omdat bij mijn paard kreupel was, en het gaat nu echt een stuk beter!

Voeg referentie toe ›