5.320 Klantbeoordelingen op Trustpilot®
Icon
30 jaar ervaring in Chinese kruiden!
Icon
Voor 15:00 besteld, direct verstuurd.
Icon
Vanaf € 65,- gratis verzonden.
Icon
Gemakkelijk achteraf betalen.

Angstig gedrag bij paarden

Angstig gedrag bij paarden.
Angst bij paarden is makkelijk te verklaren, het zijn immers van nature vluchtdieren. De oogkas van het paard is zodanig gebouwd dat het paard een panoramisch gezichtsveld heeft van ca. 350 graden (!). Het paard kan dus bijna alles om hem heen zien. Het paard wordt vaak angstig van dingen die de ruiter helemaal niet heeft gezien. Na het schrikken is hard wegrennen de meest natuurlijke reactie. Door de bouw van het oog is het overlappingsgebied van beide ogen is veel kleiner dan dat van de mens, waardoor het paard nauwelijks diepte kan zien. Een plas water of een kuil kan dus heel eng zijn. Natuurlijk spelen karakter en ervaringen in het verleden ook een rol bij de wijze waarop een paard reageert op zijn omgeving.

De kans op angstig gedrag bij het paarden is vaak het grootst waneer een paard niet dagelijks langs drukke wegen of door een bos loopt.
Wat zo leuk en ontspannen kan zijn, wordt dan een ervaring waar veel ruiters tegenop gaan zien. Wanneer een paard schrikt van iets onschuldigs in zijn omgeving, en er vandoor gaat, krijgt de ruiter ook angst en zal het plezier afnemen. Het wordt dan steeds moeilijker om uw paard of pony te leren om met nieuwe situaties om te gaan en om zijn zelfvertrouwen en concentratievermogen hierbij te vergroten.

Behandeling van angst bij paarden.
Speciaal voor angstige paarden is het voedingssupplement Feelings Control op basis van Chinese kruiden ontwikkeld. De hoofdfuncties van deze Chinese kruidenformule zijn de geest te kalmeren, zonder dat het paard versuft, en meer innerlijke zekerheid te geven.