5.155 Klantbeoordelingen op Trustpilot®
Icon
30 jaar ervaring in Chinese kruiden!
Icon
Voor 15:00 besteld, direct verstuurd.
Icon
Vanaf € 65,- gratis verzonden.
Icon
Gemakkelijk achteraf betalen.

LPC bij honden

LPC behandelen bij honden.
Bij Los Processus Coronoïdus (LPC) is er sprake van een los stukje bot in het ellebooggewricht van de hond. LPC is de meest voorkomende oorzaak van elleboogdysplasie bij de hond. Door overbelasting van dit stukje bot gaat het kapot; het kan gaan afbreken of het oppervlakkige gewrichtkraakbeen raakt beschadigd. DLPC bij honden leidt tot irritatie van het ellebooggewricht en uiteindelijk tot artrose.

Elleboogdysplasie, LPA, LPC en OCD kunnen ontstaan bij honden vanaf een leeftijd van ongeveer 4 à 5 maanden, waarbij deze aandoeningen vooral voorkomen bij middelgrote tot grote rassen. Als mogelijke oorzaak voor elleboogdysplasie wordt aangegeven een ontwikkelingsstoornis t.g.v. overbelasting en/of overgewicht. Mogelijk kan dit worden verergerd door te veel calcium in de voeding. Meestal betreft het de aantasting van de kraakbeenlaag in het ellebooggewricht, met als uiteindelijk gevolg artrose.

Rassen waarbij LPC regelmatig voorkomt:
Labrador Retriever, Golden Retriever, Berner Sennenhond, Duitse Herder, Rottweiler, Chow Chow, Keeshond, Mastiff, Newfoundlander, Bassets en andere kortbenige rassen.

Vooral op langere termijn kan Joint Renew Plus een goed alternatief bieden bij honden met LPC.