5.711 Klantbeoordelingen
Menu Sensipharm Voedingssupplementen

OCD bij honden

OCD behandelen bij honden.
OsteoChondrosis Dissecans (OCD) komt voornamelijk voor bij de grotere, snel groeiende hondenrassen bij pups tussen de 4 en 12 maanden. OCD bij honden is een aantasting van de kraakbeenlaag in het gewricht. De kraakbeenlaag komt bij OCD op een beperkte plaats los en ligt als een ‘flap’ te slingeren op het gewricht. De symptomen bij OCD bestaan uit een geleidelijk optredend manken, vooral nadat de hond gelegen heeft. Een gezwollen ellebooggewricht, en de poot wordt naar buiten gedraaid om de binnenkant van het gewricht te ontlasten.

/elleboogdysplasie-bij-honden/">Elleboogdysplasie, LPA, LPC en OCD kunnen ontstaan bij honden vanaf een leeftijd van ongeveer 4 à 5 maanden, waarbij deze aandoeningen vooral voorkomen bij middelgrote tot grote rassen. Als mogelijke oorzaak voor elleboogdysplasie wordt aangegeven een ontwikkelingsstoornis t.g.v. overbelasting en/of overgewicht. Mogelijk kan dit worden verergerd door te veel calcium in de voeding. Meestal betreft het de aantasting van de kraakbeenlaag in het ellebooggewricht, met als uiteindelijk gevolg artrose.

Rassen waarbij OCD regelmatig wordt voorkomt:
Labrador Retriever, Golden Retriever, Berner Sennenhond, Duitse Herder, Rottweiler, Chow Chow, Keeshond, Mastiff, Newfoundlander, Bassets en andere kortbenige rassen.

Vooral op langere termijn kan Joint Renew Plus een goed alternatief bieden bij honden met OCD.

30 jaar ervaring, deskundige klantenservice
Je order binnen 1 werkdag verstuurd
Vanaf € 65,- gratis verzonden
Gemakkelijk achteraf betalen