5.496 Klantbeoordelingen
Menu Sensipharm Voedingssupplementen

Chronische bronchitis bij paarden

Chronische bronchitis bij paarden.
Chronisch hoesten ten gevolge van chronische bronchitis is veruit de belangrijkste luchtwegenaandoening bij paarden. Deze aandoening wordt gekenmerkt door een ontstekingsreactie in de luchtwegen waardoor zich slijm vormt in de luchtpijp en de bronchiën. Hierdoor kan het paard gaan hoesten en door het slijm in de longen wordt het uithoudingsvermogen verminderd. Chronische bronchitis kan het gevolg zijn van een ‘normale’ luchtweginfectie, veroorzaakt door een virus (bijvoorbeeld influenza) of een bacterie. Doordat er bij bronchitis, net als bij astma veel slijm wordt gevormd en dit slijm de luchtwegen irriteert, houdt de ontstekingsreactie zichzelf in stand. Een ontsteking die langer dan enkele weken duurt, wordt chronisch genoemd.

Een paard met chronische bronchitis moet meer moeite doen om voldoende lucht in de longen te krijgen door een overmaat aan slijm in de longen. Met elke ademhaling zal het paard er nog wel in slagen voldoende lucht in de longblaasjes te zuigen, (met zichtbare, zware ademhalingsbewegingen) maar bij de uitademing, die normaal gesproken zonder extra inspanning plaatsvindt, gaat er iets mis. Doordat de uitgang van de longblaasjes door slijm geblokkeerd is, wordt er bij elke ademhaling meer lucht in de longblaasjes geperst, dan er met de uitademing uit kan stromen. Hierdoor raken de longblaasjes overvuld en kunnen ze uiteindelijk knappen. Als er veel longblaasjes stuk zijn, wordt de functie van de longen aanzienlijk minder. Kapotte longblaasjes herstellen nooit meer. Bij een long waarin al meerdere longblaasjes zijn geknapt spreken we van longemfyseem. Paarden die ernstig aan longemfyseem lijden, worden ‘dampig’ genoemd.

Behandeling.
De Chinese kruidenformule Pulmitranq een ware uitkomt bij paarden met chronische bronchitis. Het lost slijm op, neemt de hoestprikkel weg en het maakt de achterste luchtwegen ademvrij. Vooral paarden die extra gevoelig zijn voor koud, winderig en/of vochtig weerstypen en een brijige ontlasting of gevoeligheid in de nierstreek hebben, hebben uitstekend baat bij Pulmitranq!

30 jaar ervaring, deskundige klantenservice
Je order binnen 1 werkdag verstuurd
Vanaf € 65,- gratis verzonden
Gemakkelijk achteraf betalen