5.496 Klantbeoordelingen
Menu Sensipharm Voedingssupplementen

Schrikken bij paarden

Schrikken bij paarden.
Het schrikken bij paarden is makkelijk te verklaren, het zijn immers van nature vluchtdieren. De oogkas van het paard is zodanig gebouwd dat het paard een panoramisch gezichtsveld heeft van ca. 350 graden (!). Het paard kan dus bijna alles om hem heen zien. Het paard schrikt vaak van dingen die de ruiter helemaal niet heeft gezien. Na het schrikken is hard wegrennen de meest natuurlijke reactie. Door de bouw van het oog is het overlappingsgebied van beide ogen is veel kleiner dan dat van de mens, waardoor het paard nauwelijks diepte kan zien. Een plas water of een kuil kan dus heel eng zijn. Natuurlijk spelen karakter en ervaringen in het verleden ook een rol bij de wijze waarop een paard reageert op zijn omgeving.

Vluchtgedrag paard.
De kans op schrikken of vluchten bij het paarden is vaak het grootst waneer een paard niet dagelijks langs drukke wegen of door een bos loopt. Wat zo leuk en ontspannen kan zijn, wordt dan een ervaring waar veel ruiters tegenop gaan zien. Wanneer een paard schrikt van iets onschuldigs in zijn omgeving, en er vandoor gaat, wordt de ruiter bang en zal het plezier afnemen. Het wordt dan steeds moeilijker om uw paard of pony te leren om met nieuwe situaties om te gaan en om zijn zelfvertrouwen en concentratievermogen hierbij te vergroten.

Behandeling.
Speciaal voor schrikachtige paarden is het voedingssupplement Feelings Control op basis van Chinese kruiden ontwikkeld. De hoofdfuncties van deze Chinese kruidenformule zijn de geest te kalmeren, zonder dat het paard versuft, en meer innerlijke zekerheid te bevorderen.

30 jaar ervaring, deskundige klantenservice
Je order binnen 1 werkdag verstuurd
Vanaf € 65,- gratis verzonden
Gemakkelijk achteraf betalen