5.711 Klantbeoordelingen
Menu Sensipharm Voedingssupplementen

Plasproblemen bij honden

Plasproblemen bij honden.
Plassen kan bij een hond pijnlijk zijn, hetgeen de eigenaar vaak herkent, omdat de hond vaker plast en harder moet persen. Bij verschillende plasproblemen of blaasproblemen bij honden kan de urine afwijkend zijn van kleur. Het is verstandig om dit snel te behandelen en eventueel de urine mee te nemen naar de dierenarts, zodat deze dit kan onderzoeken.

Verschillende plasproblemen bij honden kunnen zijn:
Blaasontsteking: Blaasontsteking (cystitis) is een veel voorkomend plasprobleem bij honden, en komt meestal door een bacteriële infectie van de blaas of blaasstenen of blaasgruis. 
Incontinentie: Een ander plasprobleem is incontinentie. Incontinentie komt bij honden vaker voor dan bij katten. Gedurende de slaap lekt de hond urine zonder dat het dier dat in de gaten heeft. Bij gesteriliseerde teven wordt dit het vaakst gezien en met name bij honden met een gecoupeerde staart.
Nierstenen: Nierstenen bij honden bestaan uit een groot aantal kleine kristallen die gevormd zijn in de urine. In de urine van honden zitten stoffen die uitgescheiden moeten worden, zoals overtollige zouten, toxische stoffen en andere afvalproducten. Soms leidt dit spontaan tot een kristallisatieproces, een neerslag van slecht oplosbare zouten in de nier van de hond. Nierstenen bij honden»
Blaasgruis: Blaasgruis kan pijnlijke problemen geven bij het plassen. Door kristalvorming worden de urinewegen van de hond beschadigd. Dit kan ook leiden tot een infectie aan de urinewegen. Blaasgruis bij honden»

De meeste plasproblemen zijn goed te behandelen met de natuurlijke Chinese kruidenformule Urologist Aid, doch in uitzonderingsgevallen zijn er andere kwalen aanwezig en is het raadzaam een bezoek te brengen aan de dierenarts.

30 jaar ervaring, deskundige klantenservice
Je order binnen 1 werkdag verstuurd
Vanaf € 65,- gratis verzonden
Gemakkelijk achteraf betalen