5.711 Klantbeoordelingen
Menu Sensipharm Voedingssupplementen

Osteochondrose (OC) bij paarden

Osteochondrose (OC) bij paarden.
Osteochondrose (OC) is een veel voorkomende gewrichtsaandoening bij paarden. 20-25% van de warmbloedpaarden krijgt er mee te maken. Vooral jonge paarden die snel groeien, maar ook bij ongeboren veulens komt het al voor. Bij pony’s komt osteochondrose niet of nauwelijks voor. Bij veulens is herstel mogelijk gedurende het eerste levensjaar. Het kan dus vanzelf verdwijnen tijdens het eerste levensjaar.

De botdelen van het gewricht zijn bekleed met kraakbeen, waartussen gewrichtsvloeistof zit. Botten groeien in de lengte omdat steeds nieuw gevormd kraakbeen wordt omgezet in bot. Kraakbeen wordt voorzien van voedingsstoffen vanuit de gewrichtsvloeistof.

OC is een verstoring in de omzetting van kraakbeen naar bot. Er ontstaan sterke verdikkingen in het kraakbeen waardoor de voedingsstoffen in de gewrichtsvloeistof niet gemakkelijk naar de diepere lagen kan doordringen. Hierdoor treedt er een verzwakking op die onder invloed van belasting kan resulteren in scheurtjes en loslaten van stukjes kraakbeen. We spreken van osteochondrose dissecans (OCD) als er losse stukjes kraakbeen in het gewricht terechtkomen. Bij OCD raken stukken kraakbeen los die zich later nog omvormen in bot.

De meest frequente aangetaste gewrichten zijn het spronggewricht en kniegewricht. Het kan zich ook voordoen in het schoudergewricht, de kootgewrichten en soms in de gewrichten van de halswervels. De aandoening openbaart zich vaak op jeugdige leeftijd en kan erfelijk zijn.

Behandeling van osteochondrose (OC) bij paarden.
Voor de behandeling op lange termijn is het voedingssupplement Joint Renew Plus een goede optie. Dit preparaat levert de bouwstenen voor de opbouw en het behoud van gezond kraakbeen (met name de kraakbeenmatrix) en heeft daarnaast een ontstekingsremmende werking.

30 jaar ervaring, deskundige klantenservice
Je order binnen 1 werkdag verstuurd
Vanaf € 65,- gratis verzonden
Gemakkelijk achteraf betalen