5.496 Klantbeoordelingen
Menu Sensipharm Voedingssupplementen

Nierfalen bij honden

Wat is chronisch nierfalen bij de hond?
Pas als meer dan 2/3 van de nieren niet meer functioneert zullen er klinische verschijnselen zichtbaar worden en spreken we van nierfalen. Vaak is de achteruitgang van de nierfunctie al maanden of jaren aan de gang. We zien nierfalen meestal bij oudere honden. Vaak is de oorzaak onbekend.

Symptomen van nierfalen bij honden.
De symptomen kunnen o.a. zijn: sloomheid, minder eten, vermageren, braken, veel drinken en plassen en een slechtere vacht (opstaand, minder glanzend, klitten).

Kan ik nierfalen bij mijn hond voorkomen?
Helaas is nierfalen niet helemaal te voorkomen omdat ook niet alle oorzaken helemaal bekend zijn. Wel is de kans op nierfalen te verkleinen door het hele leven kwalitatieve voeding te geven, aangepast op de levensfase van uw hond. Daarnaast is vroege diagnostiek belangrijk om de functie van de falende nieren te ondersteunen. Chronisch nierfalen is een belangrijke reden om bij honden ouder dan 8 jaarlijks een preventief bloedonderzoek uit te laten voeren.

Bent u bang voor nierfalen bij uw hond, dan kunt u, zelfs op jongere leeftijd al, overwegen om jaarlijks een urinetest te laten doen. Bij deze test wordt de Ureum/Creatinine ratio gemeten en hiermee kunnen we in een nog vroeger stadium nierfalen opsporen. Zeker wanneer u weet dat er bij andere honden uit een nest al nierfalen is geconstateerd is zo’n test aan te raden.

Behandeling nierfalen.
Let op dat u bij acuut nierfalen direct de dierenarts bezoekt!
Bij een vroegtijdige diagnose kan met de Chinese kruidenformule Kidney Care Plus de ontwikkeling van de nierfalen aanzienlijk worden afgeremd en zelfs tot stilstand worden gebracht. Kidney Care Plus werkt direct op de nieren en is daardoor zeer effectief tegen nierfalen. Kidney Care Plus geeft verder aan de nog goed functionerende filtertjes als het ware extra vermogen, waardoor de capaciteit wordt verhoogd. Het verbetertraject duurt ongeveer 2 tot 6 weken. 

30 jaar ervaring, deskundige klantenservice
Je order binnen 1 werkdag verstuurd
Vanaf € 65,- gratis verzonden
Gemakkelijk achteraf betalen