5.496 Klantbeoordelingen
Menu Sensipharm Voedingssupplementen

Voor een gezonde dracht bij paarden

Oorzaken van moeilijk drachtig worden.
Sommige merries willen moeilijk drachtig worden. Dit kan allerlei oorzaken hebben, zoals afwijkingen aan de vulva of een baarmoederontsteking. Als de merrie gedurende langere tijd bij de hengst loopt en niet drachtig wordt, zou de veearts de merrie kunnen onderzoeken op een lichamelijk probleem. Het kan ook zijn dat de hengst gewoon niet op deze merrie valt.

De draagtijd van merries is circa 11 maanden, wat betekent dat een fokmerrie het grootste deel van het jaar drachtig is. Een drachtige merrie draagt één veulen; de zeldzame tweelingdrachten verlopen vrijwel altijd problematisch.

Om te bepalen of de dekking of inseminatie is gelukt en de merrie drachtig is, is het meestal voldoende om op te letten of de merrie opnieuw hengstig wordt. Is dat het geval, dan was de dekking niet succesvol. Blijft de hengstigheid uit, dan is de kans groot dat de merrie drachtig is. Echte zekerheid geeft een scan of echo bij de dierenarts, mogelijk vanaf een week of drie na de dekking of inseminatie. Hierbij kunnen ook afwijkingen worden vastgesteld, zoals baarmoederproblemen of tweelingdrachten, waarbij de veearts op dit moment vaak nog goed kan ingrijpen.

Grofweg 1 op de 7 drachten wordt voortijdig afgebroken. Daarom is het zinvol om het gynaecologisch onderzoek in de loop van de draagtijd te herhalen.

Behandeling.
Speciaal voor paarden die niet drachtig willen worden, of hengsten en merries met een slecht libido is er het product Gynaecologist Aid ontwikkeld. Dit middel reguleert, voedt en versterkt o.a. de vitale functies van het vrouwelijke en mannelijke geslachtsorgaan en heeft positieve invloeden op de lever- en nierfuncties, hormonen en psychische gesteldheden. Vooral paarden uit warme gebieden afkomstig die geen paringsdrift tonen, reageren zeer goed op Gynaecologist Aid

Daarnaast is het voedingssupplement Geria Comfort speciaal ontwikkeld voor een gezonde dracht en ter voorkoming van erfelijke aandoeningen, bij dieren die voor fokkerij gebruikt worden of dieren met uitputtingsverschijnselen als gevolg van overmatige inspanning.

Vind u het lastig om het juiste product te kiezen, neem dan direct contact met ons op zodat we u kunnen adviseren! Stuur uw vraag naar [email protected] of bel tijdens kantooruren: +31408480299

30 jaar ervaring, deskundige klantenservice
Je order binnen 1 werkdag verstuurd
Vanaf € 65,- gratis verzonden
Gemakkelijk achteraf betalen