5.711 Klantbeoordelingen
Menu Sensipharm Voedingssupplementen

Teckelverlamming

Teckelverlamming natuurlijk behandelen bij teckels.
Een hernia wordt ook wel eens teckelverlamming genoemd. Teckelverlamming ofwel hernia komt vooral voor bij honden met een relatief lange rug, zoals bijvoorbeeld de teckel. Een teckel heeft een lang lijf en korte pootjes. Indien de teckel bijvoorbeeld een trap oploopt, komt de rug in de knoei. Katten hebben minder vaak last van hernia's.

Symptomen teckelverlamming.

Wanneer een teckel teckelverlamming of hernia heeft, verdwijnen tussen bepaalde wervels van de wervelkolom de bindweefselschijven, of krijgen deze schijven uitstulpingen. Hierdoor komt op bepaalde plaatsen het zenuwweefsel klem te zitten, hetgeen pijn en mogelijk zelfs zenuwuitval kan veroorzaken. Vaak zit de hernia bij de teckel in het achterste gedeelte van de wervelkolom en zien we dat het laatste stukje van de rug afhangt. De hond kan veel pijn hebben, bij lichte uitvalsverschijnselen achterhandzwakte vertonen, en kan soms moeilijk ontlasting en/of urine lozen. Ook kan het bij de hond in de hals zitten. De teckel houdt de nek stijf, beweegt de kop nauwelijks, jankt bij aanraking; ook struikelt het vaak met een voorpootje, indien er lichte uitvalsverschijnselen zijn.

Behandeling.
Rust is erg belangrijk voor de hond, dus weinig beweging, spelen, trappen lopen of lange wandelingen. Mocht de hond te dik zijn, is het belangrijk dat hij afvalt. Ook fysiotherapie kan goed helpen. Een hernia in het achterste deel van de rug kan met de Smooth Locomotion worden behandeld. Voor hernia's in het nekgedeelte kan Smooth Upperbody worden gebruikt. Laat de juiste diagnose door uw dierenarts stellen, d.m.v. röntgen, CT-scan of MRI-scan.

30 jaar ervaring, deskundige klantenservice
Je order binnen 1 werkdag verstuurd
Vanaf € 65,- gratis verzonden
Gemakkelijk achteraf betalen