5.496 Klantbeoordelingen
Menu Sensipharm Voedingssupplementen

Staart- en maneneczeem bij paarden

Staart- en maneneczeem behandelen bij paarden.
Staart- en maneneczeem bij paarden is de meest voorkomende oorzaak van ernstige jeuk bij paarden. De huidaandoening wordt veroorzaakt door een overgevoeligheid (allergie) voor de steken van het mugje "culicoïdes". Staart- en maneneczeem wordt ook wel zomereczeem of in het engels ‘sweet itch’ genoemd. Staart- en maneneczeem kan zowel paard als eigenaar tot wanhoop drijven omdat de jeuk zo heftig kan zijn dat het paard zich soms tot bloedens toe kaal kan schuren aan alles wat in de buurt is. Meestal worden manen en staart geschuurd maar ook onder de buik kan de jeuk zo hevig zijn dat het dier zelfs ergens overheen gaat staan bewegen om maar te kunnen jeuken. Het onophoudelijke schuren resulteert vaak in een kale staart en manenkam waarvan de huid zelfs helemaal verdikt en geplooid kan raken.

Het culicoïdesmugje is over het algemeen actief tijdens zonsopgang of zonsondergang vanaf maart tot en met oktober, en komt vooral voor in de buurt van vegetatie en bomen.. Vooral in vochtige zonnige zomers zorgen de mugjes voor veel overlast.

Behandeling Staart- en maneneczeem.
Voorkomen is beter dan genezen, dus houdt de mugjes op afstand met Herbal Equi Spray, de effectieve vliegen en ectoparasieten spray. Paarden met staart- en maneneczeem hebben zeer veel baat bij Omniderma. Daarnaast kan de Herbal Equi Spray gebruikt worden op de gevoelige plekken om de ernstige jeuk te verdrijven.

30 jaar ervaring, deskundige klantenservice
Je order binnen 1 werkdag verstuurd
Vanaf € 65,- gratis verzonden
Gemakkelijk achteraf betalen