5.496 Klantbeoordelingen
Menu Sensipharm Voedingssupplementen

Overgewicht bij honden & katten

Overgewicht behandelen bij honden & katten.
Overgewicht bij hond en katten, ofwel obesitas, wordt meestal veroorzaakt door verkeerde voeding en te weinig beweging. Overgewicht komt vooral voor bij oudere huisdieren en gesteriliseerde/gecastreerde honden. Bij deze dieren is de stofwisseling vaak wat lager, en zijn ze doorgaans wat minder actief. Overgewicht kan ook bij puppies & kittens voorkomen als gevolg van verkeerde voeding. Als zij teveel of te lang energierijk voer krijgen in combinatie met te weinig beweging, veroorzaakt dit een overmatige onderhuidse vetafzetting.

Naast verkeerde voeding zijn er ook een aantal ziektes waardoor uw hond of kat te dik kan worden. Enkele voorbeelden daarvan zijn hypothyreoidie (een te langzaam werkende schildklier), de ziekte van Cushing (De bijnieren die teveel cortisone produceren) en suikerziekte of diabetes.

Obesitas bij honden & katten.
Onderzoek heeft aangetoond dat zo’n 50% van alle honden en katten aan overgewicht lijdt. Dit kan variëren van 15% meer dan het optimale gewicht (overgewicht) tot 20% boven het optimale gewicht (zwaarlijvigheid). Onvoldoende lichaamsbeweging en leeftijd zijn factoren die de gewichtstoename kunnen beïnvloeden. Let daarom goed op het gedrag van uw hond of kat om tekenen van overgewicht te constateren. Er zijn verschillende symptomen die erop kunnen wijzen dat uw huisdier te dik is.

Symptomen van overgewicht bij honden en katten
Kenmerken waaraan u overgewicht bij uw huisdier kunt herkennen zijn: de ribben zijn bijna niet voelbaar, er is bijna geen taille meer te zien, het dier heeft moeite met lopen, hond is lui, kortademig, heeft een slecht humeur en slaapt veel.

Gevolgen van overgewicht bij honden en katten
Gezondheidsproblemen nemen vaak toe bij te dikke honden en katten. Enkele voorbeelden zijn: suikerziekte, hart- en vaatproblemen, problemen van het skelet en bewegingsapparaat, huidproblemen en maagdarmproblemen.
Ook een verminderde afweer bij infecties kan veroorzaakt worden door overgewicht.
Daarnaast zijn deze honden tijdens het lopen of spelen snel uitgeput en/of raken kortademig.

De behandeling van overgewicht
Bij de behandeling van overgewicht, gaat het erom een juiste balans te vinden tussen de voeding en beweging (vetverbranding). Bij gewichtsproblemen kan vaak volstaan worden met voldoende lichaamsbeweging en het afschaffen van ‘tussendoortjes’, zoals worst, koekjes, etc. Daarnaast is het natuurlijke en veilige voedingssupplement Obesitas Stop zeer effectief bij honden en katten met overgewicht.

30 jaar ervaring, deskundige klantenservice
Je order binnen 1 werkdag verstuurd
Vanaf € 65,- gratis verzonden
Gemakkelijk achteraf betalen