5.711 Klantbeoordelingen
Menu Sensipharm Voedingssupplementen

Gastro-Enteritis bij honden

Gastro-Enteritis bij honden.
Gastritis bij honden betekent ontsteking van het maagslijmvlies. De meest voorkomende klachten bij gastritis zijn braken en buik pijn. Gastritis gaat vaak gepaard met enteritis (ontsteking van de darm). De term gastro-enteritis bij honden wordt gebruikt voor een ontsteking van het hele maag darmkanaal.

Gastro-Enteritis bij honden.
Gastro-Enteritis bij honden kan vele oorzaken hebben, zoals een bacteriële of virusinfectie, het eten van bedorven voedsel, een voedselallergie of het gebruik van bepaalde medicijnen. Ook een plotselinge verandering van de voeding, het geven van tafelresten of het drinken van melk kan bij honden diarree veroorzaken. Meestal treden de symptomen bij bovengenoemde aandoeningen snel op, men spreekt dan van acute maag-darmklachten bij honden. Daarnaast kunnen andere aandoeningen, zoals een nier of leverziekte, ook braken en diarree veroorzaken. Deze klachten zijn meestal langdurig en worden chronische maagdarm klachten genoemd

Wanneer het maag-darmkanaal ontstoken is, kan het niet meer goed werken en wordt de spijsvertering verstoord. Water en voedingsstoffen worden niet goed opgenomen en hierdoor ontstaat diarree. Dieren met ernstige diarree kunnen uitgedroogd raken, omdat ze veel vocht verliezen. Vocht toedienen in de vorm van een elektrolytendrank, of eventueel bij ernstige diarree via een infuus, is een belangrijk onderdeel van de behandeling. Wanneer er braken aanwezig is, zorgt dit niet alleen voor meer vochtverlies, maar kan ook de zuur/base- en elektrolytenbalans in het bloed verstoord raken.

30 jaar ervaring, deskundige klantenservice
Je order binnen 1 werkdag verstuurd
Vanaf € 65,- gratis verzonden
Gemakkelijk achteraf betalen