5.711 Klantbeoordelingen
Menu Sensipharm Voedingssupplementen

Blaasproblemen bij katten

Blaasproblemen behandelen bij katten.
Persen op urine kan zowel bij katers als bij poezen worden gezien. De kat zit langdurig en veel te vaak op de bak en elke keer ligt er maar een klein plasje. Soms is de overlast en de aandrang zo groot dat de dieren het ook op andere plekjes in huis gaan proberen.

Oorzaken blaasproblemen bij katten.
Deze blaasproblemen worden over het algemeen veroorzaakt door een blaasontsteking. Bij de kater kan echter ook sprake zijn van een verstopping van de urineweg. Bij een poes zal een verstopping niet snel voorkomen omdat bij haar de urineweg kort en ruim is. Zoals bij de meeste diersoorten is ook bij de kat de route van blaas naar buitenwereld bij het mannetje veel langer dan bij het vrouwtje, maar bij de kater is het laatste deel ervan in verhouding ook nog eens erg nauw. De kater met een verstopping zit net als bij een blaasontsteking steeds op de bak, alleen nu komt er helemaal geen plas. Als gevolg daarvan wordt de blaas steeds voller. Dit blaasprobleem veroorzaakt natuurlijk een ellendig gevoel in de buik en verhindert op een zeker moment de werking van de nieren. De kat toont zich dan echt ziek en dat wordt snel erger. Als de nierfunctie niet binnen 1 dag weer op gang komt zal de dood heel snel volgen. Ook bij blaasontsteking is het nodig de kat te laten behandelen, maar duidelijk zal zijn dat bij een blaasverstopping zo snel mogelijk contact opgenomen moet worden met de dierenarts.

Blaasgruis als blaasprobleem bij katten
Verstopping van de urineweg kan ontstaan als in de urine gruis wordt gevormd. Blaasontsteking en blaasgruis gaan vaak samen en kunnen elkaar versterken. Urineonderzoek onder de microscoop zal duidelijk moeten maken of er alleen sprake is van een ontsteking of dat er ook gruis of kristallen in de urine zitten.

30 jaar ervaring, deskundige klantenservice
Je order binnen 1 werkdag verstuurd
Vanaf € 65,- gratis verzonden
Gemakkelijk achteraf betalen