5.711 Klantbeoordelingen
Menu Sensipharm Voedingssupplementen

Anti bijt spray hond

Anti bijt spray gebruiken bij honden

Een nieuwe hond is een leuke, maar ook spannende tijd. Vooral puppy’s maken veel fases door, waaronder ook de bijtfase waarbij je hond alles kapot wilt bijten. Tijdens deze fase kan het zomaar zijn dat ook de meubelstukken en andere onderdelen van het huis eraan moeten geloven. Het is belangrijk dat je zo snel mogelijk in actie komt, zodat de trouwe viervoeter het gedrag niet aanleert en blijft doen. Dit kan bijten kan afgeleerd worden met een anti bijt spray voor honden, ofwel een Bitterspray. Met behulp van onderstaande informatie zorg je ervoor dat je helemaal voorbereid bent op het moment dat jouw puppy in deze 'alles kapot bijten' fase terecht komt.

 

Oorzaak van het bijten door hond

Het zetten van tanden in meubels heeft verschillende oorzaken. Het is daarom goed om eerst naar de oorzaak op zoek te gaan, voordat je overgaat tot de behandeling ervan. Veel voorkomende oorzaken zijn:

  • Het wisselen van de tanden
  • Het verkennen van de wereld
  • Spelen
  • Verveling

Het wisselen van de tanden begint vanaf een leeftijd van vier maanden. Zodra jouw puppy in deze fase komt, wil hij zo snel mogelijk de melktanden eruit hebben. Dit gebeurt vaak door het knagen op meubelen of de trap. Het kauwen zorgt er daarbij voor dat de tanden sneller loskomen en plaats kunnen maken voor nieuwe tanden. Ook zal jouw pup hiermee de wereld verkennen. Dit kun je vergelijken met een baby, die ook overal op kauwt wat in de buurt komt.

Als beide oorzaken niet het geval zijn en de hond bijvoorbeeld al wat ouder is, kan het zijn dat dit is om te spelen of omdat de viervoeter zich verveelt. In dit geval is het belangrijk om de oorzaak direct aan te pakken. Deze oorzaken kunnen namelijk ook aangeleerd gedrag met zich meebrengen, waardoor je jouw hond niet meer onder controle hebt en op latere leeftijd veel schade aan kan brengen.

Dit kun je doen bij een bijtende hond

Zodra je weet wat de oorzaak is, kun je beginnen met de anti bijt behandeling. Hiervoor zijn er een aantal zaken die je altijd kunt proberen. Als eerste is het belangrijk dat je het gedrag niet aan gaat moedigen. Het bijten aan een stoelpoot, trap of meubelen is immers geen gedrag dat het dier moet vertonen. Als de hond tijdens het spelen bijt, moet je het spel stoppen. Dit kan door bijvoorbeeld ‘au’ te zeggen. Door dit meermaals te herhalen, zal het commando duidelijk worden. Trek echter nooit een object of jouw hand weg. Hiermee zal de viervoeter de achtervolging inzetten, waardoor deze alleen nog maar sneller gaat bijten.

Een hond die aan meubelen bijt, kun je ook belonen bij goed gedrag. Als de viervoeter stopt met knagen en in plaats daarvan jouw hand of meubelen likt, geef je een snack of andere vorm van beloning. Zodra het knagen weer begint, is het belangrijk dat je opnieuw begint met de training. Negeer het negatieve gedrag en zeg eventueel ‘au’. Geef daarbij ook altijd afleidingen. In plaats van het bijten in een stoelpoot moet de viervoeter leren dat hij eigen speeltjes heeft om zijn tanden in te zetten. Uiteindelijk zal het bijten en knagen in meubelstukken aanzienlijk verminderen.

Zorg er te allen tijde voor dat de viervoeter een alternatief heeft. Vooral bij verveling is het belangrijk dat je actie onderneemt. Spelen, wandelen en afspreken met andere viervoeters kunnen hierbij goede oplossingen zijn. Hiermee is er voldoende afleiding en zal het bijtgedrag ook op een andere manier gecontroleerd worden. Een harde beet wordt gecontroleerd en jouw meubelstukken zullen minder aantrekkelijk zijn om mee te spelen. Je gaat merken dat het bijtgedrag binnenshuis aanzienlijk gaat veranderen en op den duur uitsluitend in eigen speelgoed gaat zijn.

Anti bijt spray hond

Dit kun je het beste niet doen bij bijten hond

Je bent snel geneigd om het huisdier te straffen in plaats van een andere methode te gebruiken. Ondanks dat je deze neiging hebt, moet je jouw huisdier niet straffen door op de neus te tikken. Dit zal namelijk averechts werken. Ook opsluiten in de bench is geen goede methode. Deze bench moet een veilige plek zijn en zal door het afstraffen op een andere manier geassocieerd worden. Door hem op te sluiten in de bench zorg je dus ook voor dat de hond bang wordt voor deze plek en in de avonduren niet meer in deze ruimte wilt slapen. Dit kan uiteindelijk weer tot andere problemen leiden en wil je het liefste voorkomen.

Daarnaast zijn er een aantal ‘oplossingen’ die onder mishandeling vallen. Denk daarbij aan het steken van een vinger in de mond of de lippen en tong pletten. Ook water in het gezicht spuiten kan als mishandeling worden gezien. Tevens zal dit ervoor zorgen dat jouw viervoeter bang wordt voor water. Je kunt er daarom het beste voor zorgen dat je deze methoden overslaat, zodat je jouw huisdier op een effectieve manier kunt trainen om niet te knagen in meubelstukken.

Bitterspray of anti bijt hond gebruiken

Helpen bovenstaande stappen niet tijdens de opvoeding en blijft de viervoeter knagen op meubelen? Dan is er altijd een alternatieve oplossing te vinden. Je kunt hiervoor kijken naar een bitterspray of antibijt spray. Een anti bijt spray is een middel dat vaak gebruikt wordt als het dier aan een wond likt. Echter kan de anti bijt spray ook gebruikt worden om het knagen aan meubelstukken tegen te gaan. Je kunt de bitterspray op het oppervlak spuiten. Zodra jouw viervoeter hier zijn tanden in wilt zetten, zal de anti bijt spray een bittere en nare smaak geven. Deze vieze smaak van de honden spray zal het bijtgedrag aanzienlijk verminderen of zelfs helemaal verhelpen. Je kunt deze bitterspray daarom ook altijd inzetten in combinatie met de training die je met jouw huisdier doet.

Je kunt voor de opvoeding ook kijken naar antibijt spray. Antibijt is een middel dat net als de bitterspray op een meubelstuk gespoten kan worden. Hiervoor hoef je slechts weinig aan te brengen. De antibijt heeft daarbij wederom een bittere smaak. Dit zal jouw viervoeter beletten om een volgende keer aan het oppervlak te knagen. Jouw meubels zullen hierdoor altijd veilig blijven. De antibijt zal daarbij ook geen vlekken achterlaten op het oppervlak. De meubelstukken worden uitsluitend van een vieze smaak voorzien, waardoor je de training voort kunt zetten en ervoor kunt zorgen dat het bijtgedrag aan meubelen snel tot het verleden behoort.

Best verkocht:
Zoekassistent
Ik ben op zoek naar een product voor:
Zoek op product, toepassing of lichaamsdeel:
Kennisbank artikelen
30 jaar ervaring, deskundige klantenservice
Je order binnen 1 werkdag verstuurd
Vanaf € 65,- gratis verzonden
Gemakkelijk achteraf betalen