5.711 Klantbeoordelingen
Menu Sensipharm Voedingssupplementen

MSM voor paarden

MSM voor paarden, voor gewrichten, kraakbeen, spieren & weerstand.
MSM voor paarden, voor soepele gewrichten & kraakbeen; ter behandeling van spieren na/bij inspanning; bij pijnlijke spieren; ter verhoging van de weerstand in de darmen; ter bevordering van het herstellend vermogen van de vacht; voor verhoging van de algehele lichaamsweerstand.

MSM voor Paarden
MSM (methylsulfonylmethaan) is een van nature in het paard voorkomende, organische zwavelverbinding. MSM bevat zwavel in een vorm die na inname door het paard gemakkelijk kan worden gebruikt voor de vele biologische functies van dit element. Zwavel wordt in iedere lichaamscel aangetroffen; hoge concentraties komen onder meer voor in huid, haar, nagels, hoeven, botten en gewrichten. Zwavel is onder meer nodig voor de aanmaak van keratine, een eiwit dat belangrijk is voor de conditie van huid, haar en nagels. Ook voor de vorming van het bindweefseleiwit collageen, dat onder meer in botten, gewrichtskraakbeen en huid aanwezig is, wordt zwavel gebruikt.

Daarnaast is zwavel van groot belang bij het paard, omdat het bijdraagt aan de noodzakelijke soepelheid van de celwand en een goede celademhaling bevordert. Zwavel maakt ook nog deel uit van uiteenlopende andere belangrijke moleculen. Daartoe behoren het hormoon insuline, het lichaamseigen antistollingsmiddel heparine en diverse anti-oxidatieve aminozuren, waaronder cysteïne en taurine.

Belangrijk is verder dat zwavel op verschillende manieren is betrokken bij de ontgifting van in het lichaam aanwezige giftige substanties bij paarden, en dat MSM de weerstand van het paard tegen ongunstige micro-organismen helpt verhogen.

30 jaar ervaring, deskundige klantenservice
Je order binnen 1 werkdag verstuurd
Vanaf € 65,- gratis verzonden
Gemakkelijk achteraf betalen