Alle producten: Paarden

Zomereczeem bij paarden

Zomereczeem behandelen bij paarden.
Zomereczeem bij paarden is de meest voorkomende oorzaak van ernstige jeuk bij paarden. De huidaandoening wordt veroorzaakt door een overgevoeligheid (allergie) voor de steken van het mugje "culicoïdes". Zomereczeem wordt ook wel staart- en maneneczeem of in het engels ‘sweet itch’ genoemd.

Zomereczeem kan zowel paard als eigenaar tot wanhoop drijven omdat de jeuk zo heftig kan zijn dat het paard zich soms tot bloedens toe kaal kan schuren aan alles wat in de buurt is. Meestal worden manen en staart geschuurd maar ook onder de buik kan de jeuk zo hevig zijn dat het dier zelfs ergens overheen gaat staan bewegen om maar te kunnen jeuken. Het onophoudelijke schuren resulteert vaak in een kale staart en manenkam waarvan de huid zelfs helemaal verdikt en geplooid kan raken. Het culicoïdesmugje is over het algemeen actief tijdens zonsopgang of zonsondergang vanaf maart tot en met oktober, en komt vooral voor in de buurt van vegetatie en bomen.. Vooral in vochtige zonnige zomers zorgen de mugjes voor veel overlast.

Behandeling zomereczeem.
Voorkomen is beter dan genezen, dus houdt de mugjes op afstand met Herbal Equi Spray, de effectieve vliegen en ectoparasieten spray. Paarden met zomereczeem hebben zeer veel baat bij Omniderma. Daarnaast kan de Herbal Equi Spray gebruikt worden op de gevoelige plekken om de ernstige jeuk te verdrijven.

Omniderma - Paard
Download etiket

Omniderma - Paard

Anti schuur formule voor paarden | Bij SME, Voor huid en vacht
60,95 (incl.9% BTW)
Levertijd: 1 werkdag
Staffel Aantal Stukprijs Totaal  
Omniderma - Paard1€60,95€60,95
Omniderma - Paard2€60,95 €58,95€117,90
Omniderma - Paard3€60,95 €56,95€170,85
Omniderma - Paard5€60,95 €54,95€274,75
Hulp nodig bij bestellen? info@sensipharm.nl
€ 3,99 verzendkosten, gratis verzending vanaf € 65,-

Omniderma, vacht (SME) formule voor paarden met zeer gevoelige huid en vacht.
Omniderma bevat een uitgebalanceerde mix van geconcentreerde Chinese kruiden, afgeleid van de bekende dermatologieformule 'Xiao Feng San'. Omniderma is zeer effectief bij gevoelige huid en vacht, en ondersteunt het herstellend vermogen van de huid. Omniderma is 100% natuurlijk, veilig in gebruik, en mag langdurig gegeven worden. Het zomerseizoen is weer begonnen dus begin op tijd!

  • Sensipharm's Omniderma, voedingssupplement voor de zeer gevoelige huid en vacht.
  • Natuurzuiver, dus zonder chemische toevoegingen zoals gluten, gist, kleur, geur of conserveermiddel.
  • Met ruim 30 jaar ervaring worden Sensipharm's voedingssupplementen aangeraden door dierenartsen, therapeuten en trainers!

Advies: Is er meer sprake van een uitgedroogde, evt ruwe en schrale huid, dan raden we Monoderma Dry aan in plaats van Omniderma. Een goede combinatie bij bijv. schuren is om Omniderma van binnenuit te laten werken en oppervlakkig de huid in te sprayen met de verkoelende Herbal Equi Spray.

Samenstelling

Calciumsulfaat, chinees vingerhoedskruid, vrouwelijke ginseng, siler, atractylodes rood, schizonepeta, klit, sophora, anemarrhena, sesamzaad, clematis armadii, cicade, zoethout, aardappelzetmeel en magnesiumstearaat. Toevoegingsmiddelen: siliciumdioxide en microkristalijne cellulose.

Allergie-informatie

Omniderma bevat Sesam zaad.

Analytische bestanddelen

Ruwe as: 7,3%, Ruw vet: 0,3%, Ruw eiwit: 4,2%, Ruwe celstof: 19,5% en Natrium 0,3%.

Waarschuwing

Niet gebruiken bij dracht.

Gebruik

Paarden en Pony's: 1 tot 2 maal daags 1 tot 4 tabletten oraal, afhankelijk van gewicht en conditie. Resultaat is binnen 1 à 2 weken te verwachten.

Voor een gemiddeld paard raden we aan te starten met 8 tabletjes per dag. Wanneer er duidelijk verbetering zichtbaar is dan kunt u per week 1 tabletje per dag minder geven. Sommige paarden hebben voldoende aan een kuur van 1 a 2 potten, terwijl andere het alleen goed blijven doen op een lagere onderhoudsdosering. Vooraf is dit helaas niet goed in te schatten.

Verpakking

Hersluitbaar gripzakje met 180 tabl. à 1000 mg. Dit product zit in een speciale verpakking die door de brievenbus kan. U hoeft dus niet thuis te wachten op de pakketdienst.

Natuurproduct

De samenstelling van deze formule is altijd gelijk, maar omdat het een natuurproduct is kunnen kleur, geur en smaak variëren. Het is natuurzuiver, dus zonder chemische toevoegingen zoals gluten, gist, kleur, geur of conserveermiddel.

Voedingssupplement

Omniderma is een aanvullend diervoeder, zijnde een voedingssupplement.

Kwaliteit

We hebben veel aandacht gestoken in het ontwikkelen van onze eigen Chinese kruiden supplementen. Samen met specialisten en volgens de laatste wetenschappelijke inzichten. De samenstellingen zijn uitgebalanceerd, zodat de verschillende ingrediënten die in een product zitten, elkaars gunstige invloed ondersteunen.

Vanzelfsprekend voldoen onze producten aan alle eisen van de Warenwet en worden ze gemaakt door erkende farmaceutische bedrijven. Deze voldoen eveneens aan alle wetgeving en mogen daarom de bijbehorende kwaliteitscertificeringen zoals GMP, HACCP en BRC voeren. Zoals gebruikelijk worden ze ook regelmatig door de overheid gecontroleerd om de kwaliteitsstandaard hoog te houden.

Laatste reviews:

Elly Jacobs
Duidelijke website, goede toelichting bij het product dat ik nodig had (Omniderma voo.. Lees meer..
Miranda
Snelle levering, goed product!! Jeuk is sterk verminderd.
Frederike van Nieuwenhuizen
Onze ezel had erge last van zomer-eczeem, van alles geprobeerd maar niks hielp. Tot w.. Lees meer..
Alle reviews
Elly Jacobs
Duidelijke website, goede toelichting bij het product dat ik nodig had (Omniderma voor kleine huisdieren). Mijn kat had veel last van jeuk. Prik van de dierenarts was na een dag of 4 uitgewerkt, waarna ik op zoek ging naar een middel dat ik zelf kon toedienen. Dankzij de duidelijke omschrijving en de beoordelingen van gebruikers koos ik voor Omniderma van Sensopharma. Mijn kat is er blij mee: zijn wond kon snel genezen, omdat hij die niet steeds weer openkrabde door de jeuk. Wond is nu dicht en weer behaard, maar ik geef hem voor de zekerheid nog een week 1 pil per dag. Met dank aan Sensipharma!
Miranda
Snelle levering, goed product!! Jeuk is sterk verminderd.
Frederike van Nieuwenhuizen
Onze ezel had erge last van zomer-eczeem, van alles geprobeerd maar niks hielp. Tot we zijn begonnen met Omniderma paard! Nu al drie jaar helemaal eczeem en jeuk vrij!! We beginnen al meteen in het voorjaar en geven het door tot aan de herfst. ( 2x daags 2 tabl.) Top product!!! Op de warmste dagen van de zomer gebruiken we het samen met Finecto horse ( kruidenpoeder dat wordt uitgescheiden door de huid en daar hebben knutten, luizen, dazen, vliegen enz. een hekel aan)
Nathalie
Vorig jaar voor het eerst uitgeprobeerd. Eindelijk kan mijn paardje in de zomer zonder deken naar buiten ! Hij heeft genoeg aan 2 opvolgende kuren. Dit jaar begin ik weer rond februari met de pillen om hem weer bijna jeukvrij door de zomer te krijgen.
Mevr. Crama
Mijn paard schuurde heel wat af, zat onder de kale plekken en had duidelijk erg veel last van jeuk. Of het echt zomereczeem was weet ik niet. Ik ben toen toch maar begonnen met een kuur van Omniderma, en binnen 2 weken was de jeuk echt helemaal weg! Na een paar dagen stopte ze met schuren en nu is de vacht mooier als ooit! Geen kale plek meer te zien!
Mevr. Rion
Mijn oudere paardje had erg veel last van jeuk, en schuurde tot bloedens toe. We zijn toen begonnen met Omniderma van Sensipharm en na een paar weken had ze echt bijna geen jeuk meer! Af en toe heb ik wel is het gevoel dat er nog een beetje zit, maar het is dan ook alweer een paar jaar geleden dat we deze kuur hebben gegeven. Mochten de problemen weer wat terug komen dan gaan we zeker verder met Omniderma!
Mevr. Nathalie
Ik begin elk voorjaar met het geven van Omniderma bij een van mijn pony's. Met een lage onderhoudsdosis komt ze jeukvrij de zomer door! Ik ben heel erg tevreden!
Dhr. Michiels
Omniderma werkte bij mijn paardje echt heel goed tegen het schuren. Ik geef het nu ook aan mijn hond, omdat deze last heeft van hotspot, een jeukende huidaandoening.

Voeg referentie toe ›

30 jaar ervaring in Chinese kruiden!

Voor 15:00 besteld, morgen in huis.

Vanaf € 65,- gratis verzonden.

Gemakkelijk achteraf betalen.