5.155 Klantbeoordelingen op Trustpilot®
Icon
30 jaar ervaring in Chinese kruiden!
Icon
Voor 15:00 besteld, direct verstuurd.
Icon
Vanaf € 65,- gratis verzonden.
Icon
Gemakkelijk achteraf betalen.

Rotstraal bij paarden

Rotstraal behandelen bij paarden.
Rotstraal is een veelvoorkomende bacteriële infectie aan de voet bij paarden. Rotstraal ontstaat alleen wanneer het paard lange tijd op vervuild stro staat of als de voet constant bedekt is met modder. Het is belangrijk om regelmatig de hoeven uit te kuisen om rotstraal tegen te gaan. Paarden die op stal staan hebben veel meer risico dan een paard in de wei.

Rotstraal en kreupelheid.
Rotstraal begint vanaf de middelste straalgroeve. Zo wordt de rest van de straal en de straallederhuid aangetast. Aan de straal van de hoef is er een stinkende zwarte afscheiding. Als je de hoef uitkuist met een hoevenkrabber zie je aan de binnenkant van de hoef diepe groeven, er komt ook een kleiachtig spul af. Een licht geval kun je herkennen aan de stank en een beetje afscheiding. Bij deze vorm van is er nog geen kreupelheid. Rotstraal komt ook meer voor aan de voorvoeten dan een de achtervoeten. Wanneer het niet goed wordt behandeld kan er een ernstige voetinfectie ontstaan die de pezen van het paard aantasten, wat tot kreupelheid kan leiden.

Wat kun je er aan doen?
Zorg dat je paard niet op vuil stro staat dat doordrenkt is van de urine en vol met mest. Het is belangrijk om elke dag de hoeven schoon te maken met een hoevenkrabber, zeker wanneer je paard op een modderige wei staat. Laat je paard niet in een wei of paddock staan die voornamelijk uit modder bestaat. Zorg dat je paard regelmatig beweegt, want doordat het paard niet genoeg beweging heeft kunnen de voeten niet optimaal werken.
Heeft je paard rotstraal, smeer het dan dagelijks in met Sensipharm Rotstraalcreme.