Alle producten: Paarden

Artrose bij paarden

Artrose behandeling bij paarden en pony’s.

Artrose is een gewrichtsaandoening, ofwel gewrichtsslijtage, waarbij het gewrichtskraakbeen van het paard in kwaliteit achteruitgaat of zelfs op den duur kan verdwijnen. Door Artrose worden bewegingen pijnlijk en daardoor zal het paard steeds minder te gaan bewegen. Hierdoor kan stijfheid ontstaan en zullen de spieren de spieren nog slapper worden.

Oorzaken van artrose bij paarden.
Voor artrose zijn verschillende oorzaken aan te wijzen, zoals overgewicht, over- en ongelijkmatige belasting van het gewricht, verschillende lengtes van de ledematen, X- en O-benen, slecht genezen botbreuken, zwakke gewrichtsbanden, slechte botkwaliteit door ontkalking of erfelijkheid, hormonale stoornissen (overgang) bij merries. Bij het ouder worden van het paard gaat de aanmaak van kraakbeen minder snel en kan de afbraak niet bijbenen.

Artrose of Artritis?

Artrose heeft meestal artritis tot gevolg. Het kraakbeen tussen de gewrichten slijt en door een herstelpoging van het afweersysteem kunnen ontstekingen (artritis) worden veroorzaakt. Andersom is het ook mogelijk, artritis geeft versnelde slijtage van de gewrichten (artrose). Op langere termijn overlappen artrose en artritis elkaar dus steeds meer. In beide gevallen leidt het tot vorming van bot aan de randen van de gewrichtsvlakken. Waardoor pijn, zwelling, stijfheid en misvorming van de gewrichten kan ontstaan.

Gratis productsadvies.
Vind u het lastig om het juiste product te kiezen, neem dan direct contact met ons op zodat we u kunnen adviseren! Stuur uw vraag naar info@sensipharm.nl of bel tijdens kantooruren: +31408480299

Smooth Locomotion - Paard

Smooth Locomotion - Paard

Rug- en achterhand formule | Onze meest succesvolle formule!
€ 59,95 (incl.6% BTW)
Levertijd: 1 werkdag
Staffel Aantal Stukprijs Totaal  
Smooth Locomotion - Paard1€59,95€59,95
Smooth Locomotion - Paard2€59,95 €57,95€115,90
Smooth Locomotion - Paard3€59,95 €55,95€167,85
Smooth Locomotion - Paard5€59,95 €53,95€269,75
Hulp nodig bij bestellen? info@sensipharm.nl
€ 1,95 verzendkosten, gratis verzending vanaf € 65,-

Rug- en achterhand formule voor paarden en pony's.
Smooth Locomotion bevat een uitgebalanceerde mix van geconcentreerde Chinese kruiden, afgeleid van de bekende formule "Chien Pu Wan".

Al ruim 25 jaar is Smooth Locomotion een van Sensipharm's best verkochte formules voor paarden. Deze rug- en achterhand formule is 100% natuurlijk en veilig in gebruik, en mag indien nodig langdurig worden gegeven. Vooral voor oudere paarden en sportpaarden is deze spierformule zeer geschikt!

Smooth Locomotion, al ruim 30 jaar succesvol!
Smooth Locomotion is gebaseerd op een eeuwenoude Chinese kruidenformule, en daarbij in de afgelopen 25 jaar met veel succes doorontwikkeld door Sensipharm. Ruim 90% van alle (sport-)paarden die met Smooth Locomotion zijn behandeld hebben positieve resultaten bereikt! 

Ingrediënten

Rehmania (Cooked), Lycium Fruit, Tangkuei, Drynaria, Dipsacus, Tu Huo, Chin-Chiu, Herba A, Siler, Acanthopanax, Loranthus, Achyranthus, Cinnamon bark, Astragalus root, Codonopsis, Hoelen, Licorice Baked, Binder.

Allergie-informatie

Smooth Locomotion bevat geen allergenen. 

Analytische bestanddelen

Ruwe as: 4% Ruw vet: 0,4% Ruw eiwit: 4,4% Ruwe celstof: 19,3%.

Waarschuwing

Niet gebruiken bij diarree en acute gewrichtsontsteking.

Gebruik

Paarden en Pony's: 1 tot 2 maal daags 1 tot 4 tabletten oraal, afhankelijk van gewicht en conditie. Bij chronische aandoeningen minimaal 1 maand gebruiken, en eventueel doorgaan met lagere onderhoudsdosering.

Voor een gemiddeld paard raden we aan te starten met 8 tabletjes per dag. Wanneer er duidelijk verbetering zichtbaar is dan kunt u per week 1 tabletje per dag minder geven. Sommige paarden hebben voldoende aan een kuur van 1 a 2 potten, terwijl andere het alleen goed blijven doen op een lagere onderhoudsdosering. Vooraf is dit helaas niet goed in te schatten.

Verpakking

Hersluitbaar gripzakje met 180 tabl. à 1000 mg. Dit product zit in een speciale verpakking die door de brievenbus kan. U hoeft dus niet thuis te wachten op de pakketdienst.

Natuurproduct

De samenstelling van deze formule is altijd gelijk, maar omdat het een natuurproduct is kunnen kleur, geur en smaak variëren. Het is natuurzuiver, dus zonder chemische toevoegingen zoals gluten, gist, kleur, geur of conserveermiddel.

Voedingssupplement

Smooth Locomotion is een aanvullend diervoeder, zijnde een voedingssupplement.

Kwaliteit

We hebben veel aandacht gestoken in het ontwikkelen van onze eigen Chinese kruiden supplementen. Samen met specialisten en volgens de laatste wetenschappelijke inzichten. De samenstellingen zijn uitgebalanceerd, zodat de verschillende ingrediënten die in een product zitten, elkaars gunstige invloed ondersteunen.

Vanzelfsprekend voldoen onze producten aan alle eisen van de Warenwet en worden ze gemaakt door erkende farmaceutische bedrijven. Deze voldoen eveneens aan alle wetgeving en mogen daarom de bijbehorende kwaliteitscertificeringen zoals GMP, HACCP en BRC voeren. Zoals gebruikelijk worden ze ook regelmatig door de overheid gecontroleerd om de kwaliteitsstandaard hoog te houden.

Ook interessant:

Laatste reviews:

De Winter
Mijn 8jarige ruin is altijd stug geweest, maar dit was snel verholpen met de smooth locomotion. Helaas na ongeveer een jaar gewenning opgetreden en toen hielp het niet meer. Nu krijgt hij even niets, maar wel duidelijk stugger.
Alle reviews
De Winter
Mijn 8jarige ruin is altijd stug geweest, maar dit was snel verholpen met de smooth locomotion. Helaas na ongeveer een jaar gewenning opgetreden en toen hielp het niet meer. Nu krijgt hij even niets, maar wel duidelijk stugger.
Mevr. Simonis
Ons oude paardje had erg veel moeite met opstaan, vooral wanneer het koud en nat weer was. Sinds een paar maanden geven we Smooth Locomotion, en het gaat echt stukken beter! We zijn begonnen met de aanbevolen dosering van 8 tabletjes per dag, en hebben dit nu afgebouwd naar 4 tabletjes per dag. Ze is een stuk beweeglijker geworden, en je merkt dat ze minder pijn heeft.
Mevr. Anita A.
Onze IJslandse merrie hebben we tijdens haar hoefbevangenheid Smooth Locomotion gegeven om haar soepel te houden. Doordat ze veel bleef liggen werd ze erg stijf. Met twee tabletten per dag is dat veel beter geworden. Ze heeft het bijna een half jaar gehad. De tabletten heb ik wel gemalen door het voer gedaan. Mooi product.
Mevr. Willemien van P.
Ik heb product gaan gebruiken op het moment dat mijn paard van 21 hoefbevangen is geworden. Omstanders inclusief hoefsmid zijn nog steeds verbaasd hoe snel het paard haar dagelijkse arbeid weer aan kon. Het paard heeft een jaar ondersteuning gehad door speciaal hoefbeslag, maar met 2 tabletten per dag wil de ruin altijd nog heel graag voor je werken.
Mevr. Eva
Smooth Locomotion werkt snel, goed en langdurend. Mijn paard hield zich in haar rug en schouders wat vast, hier kwam ik rijtechnisch niet helemaal doorheen. Met ondersteuning van Smooth Locomotion laat ze zich veel makkelijker los en loopt ze met veel meer ruimte! Ook laat ze zich nu veel meer zien!
Mevr. Stoef
Mijn oude pony was hoefbevangen, en ben tijdje geleden begonnenmet Smooth Locomotion. Of de hoefbevangenheid helemaal weg is durf ik niet te zeggen, maar ik zie wel duidelijk dat het beestje minder pijn heeft, en weer een stuk soepeler is. Ik blijf zeker nog even met dit product doorgaan!
Mevr. Delijksa
Top product! Paard is veel soepeler na het starten van dit product, merkbaar na 1 week. Staat nu op onderhoudsdosering van 2 pillen per dag. Toppertje!
Mevr. S.
Wij willen langs deze weg laten weten dat ons dressuurpaard op 17 jarige leeftijd vorige week zijn startbewijs voor de Grand Prix heeft gehaald. Deze superprestatie waar wij erg trots op zijn is mede te danken aan Smooth Locomotion .Het is voor hem echt een Topproduct!!
Mevr. vd vliet
ben inmiddels aan de 3e pot bezig geef nu een onderhoudsdosering ,ben zeer tevreden paard is veel losser en heeft minder last van haar hengstigheid,ze is gewoon minder gevoelig,zeer tevreden
Mevr. R. de Greef
Ben op dit product gekomen na het een aantal keer in de Hoefslag en Cap te hebben gezien. Na vanalles te hebben geprobeerd bij mijn 6 jarige merrie, toch maar met Smooth-Locomotion begonnen. Het beestje komt maar niet los en we waren niet zeker of dit vanuit de voor of achterhand zou komen. Ik wist zeker dat het niets met het kraakbeen of gewrichten te maken had, dit stelde de DA ook vast, dus moest het iets met de spieren zijn. We twijfelde tussen Smooth-Upperbody en Smooth-Locomotion, en toch maar voor de laatste gekozen, en met succes! Ze loopt nu na 2 weken al een stuk beter en losser, en voelt zich duidelijk 'vrijer'. Ik ben erg benieuwd wat het op langere termijn doet. Tot dusver erg tevreden!
Mevr. Annemarie
Gebruikt voor 21-jarige merrie, gewicht ca. 500 kg, 3 tabletten per dag. Resultaat na 1 week: 50% minder beren op de weg, 50% minder last van hengstigheid (minder sloom, toont hengstigheid minder), vocht bij kogel (stalbeen) ondanks veel op stal staan vanwege de vele regenval duidelijk verminderd. Soepeler bewegingen niet zichtbaar. Na 2 weken: terugval. Na 3 weken: beweging wordt iets soepeler (25% verbetering, paard begint af en toe wat na te geven), schrikkerigheid gelijk gebleven, maar wel acceptabel. Staat nu ook meer op de wei. Beweegt veel op de wei, is blijer. Voorlopig ga ik dus maar even door.
Mevr. D. Thornton
Ik durf dit product echt aan te raden wanneer je paard wat stijver is door bijvoorbeeld ouderdom en gewricht slijtage heeft. Dit is ook het geval bij mijn inmiddels 22 jarige paard, ze loopt zichtbaar en voelbaar een stuk soepeler in haar achterhand, ze lijkt ook haar achterhand krachtiger op de grond te plaatsen als voorheen. Meer rijplezier voor paard en ruiter. super. Hoop dat dit tijdens de wintermaanden ook effect heeft op de overgevoeligheid aan haar gewrichten.
Mevr. Loef
Heb net de 3e pot besteld. Het heeft even geduurd, maar ik zie nu echt resultaat. Mijn paard is 18 en was erg stijf. Ik krijg van iedereen de opmerking dat hij losser in zijn lijf is en lekker in zijn vel zit. Ik denk dat dit een combinatie is tussen de suplementen en juiste training. Ben zeer tevreden
Mevr. ferwerda
Mijn paard had een stijve rechterachterhand en kon heel moeilijk zijn rug ontspannen (loslaten). De combinatie van het rijden (gymnastiseren) en het gebruik van Smooth Locomotion heeft ervoor gezorgd dat mijn paard losser/flexibeler is geworden. Het verschil is duidelijk te voelen en te zien. Toen ik smooth locomotion ging gebruiken heb ik het verzwegen tegen mijn instructeur omdat ik wilde kijken of hij het zou merken. Al na een paar dagen zei hij dat het hem opviel hoe soepeler mijn paard aan het bewegen was. Nu 3 weken later gaat het rijden al vele malen beter. Mijn paard zit lekkerder in zijn vel, kan zich goed ontspannen en voor mij is het rijden leuker geworden !! Smooth locomotion is dus zeker een AANRADER !!
Mevr. Vos
De advertentie beloofde zoveel , te mooi om waar te zijn. uiteindelijk toch gekocht voor pony met stramme achterhand en werkelijk ! binnen een week resultaat ! is zo los nu ,een lust om te zien, Mijn vriendin heeft het nu ook gekocht voor haar paard en is ook heel tevreden!!! groetjes e

Voeg referentie toe ›