Sensipharm Ijzer Granulaat

Sensipharm Ijzer Granulaat

IJzergranulaat voor Paarden | Perfect uitgebalanceerde mix
24,95 (incl.9% BTW)
Levertijd: 1 werkdag
Staffel Aantal Stukprijs Totaal  
Sensipharm Ijzer Granulaat1€29,95€29,95
Sensipharm Ijzer Granulaat2€29,50€59,00
Sensipharm Ijzer Granulaat3€28,95€86,85
Sensipharm Ijzer Granulaat5€28,50€142,50
Hulp nodig bij bestellen? info@sensipharm.nl
€ 3,99 verzendkosten, gratis verzending vanaf € 65,-

Ijzergranulaat voor paarden.
Sensipharm Ijzergranulaat is een aanvullend diervoeder speciaal ontwikkeld voor paarden en pony’s en bevat hoogwaardige ingrediënten.

IJzer is een van de meest voorkomende elementen op aarde en is essentieel voor de meeste levensvormen waaronder het paard. Het draagt bij aan de normale vorming van hemoglobine en rode bloedcellen waardoor het bijdraagt tot een doelmatig zuurstoftransport. Daarnaast is ijzer een onderdeel van een aantal enzymen zoals catalase en cytochroom.

IJzer draagt bij tot de vermindering van vermoeidheid en moeheid. IJzer ondersteunt ook een normale cognitieve functie. Daarnaast helpt het om energie vrij te maken uit voeding. Ten slotte helpt ijzer het immuunsysteem.

Samenstelling

Dextrose, Sorbitol, Ferrous Fumerate, Natural Oil.

Gebruik

Sportpaarden, drachtige en lacterende paarden: 2-3 maatschepjes per dag. Onderhoudsdosering: 1-2 maatschepjes per dag.

Verpakking

Emmer a 1000 gram.

Sensipharm Ijzer granulaat

Sensipharm Ijzergranulaat is een aanvullend diervoeder, zijnde een voedingssupplement.

Laatste reviews:

Mevr. Els Cuppens
Mijn paardje oogt een stuk fitter nu ze extra ijzer krijgt, en lijkt een stuk energie.. Lees meer..
Mevr. Mieke B.
Sinds een paar weken begonnen met Sensipharm's ijzer supplement, en mijn pony is.. Lees meer..
Alle reviews
Mevr. Els Cuppens
Mijn paardje oogt een stuk fitter nu ze extra ijzer krijgt, en lijkt een stuk energieker. Er zit geen rare smaak aan, dus ze eet het goed.
Mevr. Mieke B.
Sinds een paar weken begonnen met Sensipharm's ijzer supplement, en mijn pony is een stuk levendiger geworden. Tot nu toe zeer tevreden.

Voeg referentie toe ›

Veel gestelde vragen.

1. Hoe geef ik een tablet aan mijn paard of pony?
Een tabletje of pilletje geven aan paard kan soms knap lastig zijn. Sommige paarden eten het zo uit de hand, maar bij andere zul je het iets creatiever aan moeten pakken. Je kunt ze evtentueel verstoppen in een appel of samen met iets anders lekkers geven. Sensipharm tabletjes zijn over het algemeen niet heel erg hard, en hebben een breekrandje. U kunt ze dus gemakkelijk verpulveren met een vijzel, tabletvergruizer (verkrijgbaar bij de apotheek) of met een deegroller etc. Het gruis kunt u dan mengen door het voer, drinkwater of slobber.

Wat ook kan helpen is het verguisde tablet mengen met water en dit met een plastic injectiespuit (zonder naald!) aan de zijkant van de bek rustig naar binnen spuiten. Let op dat je dit rustig doet zodat het dier zich niet verslikt. 

Bij de dierenarts of dierenspeciaalzaak zijn ook pillenschieters te koop, deze schieten als het ware de tabletjes zo de keel in. Geef het beestje daarna wel direct wat water. 

2. Hoe lang moet ik dit product aan mijn paard blijven geven?
Sensipharm supplementen mogen langdurig gegeven worden, en indien noodzakelijk zelfs levenslang. Er zal geen gewenning optreden, en omdat onze producten zo puur en mild zijn, zijn er ook geen bijwerkingen bekend. 

3. Hoeveel moet ik mijn paard per dag geven?
Wij raden 1 tot 2 maal per dag 1 tot 4 tabletten aan, afhankelijk van gewicht en conditie. Dit is natuurlijk een vrij breed begrip, voor een gemiddeld paard raden we aan te starten met 8 tabletjes per dag. Wanneer er duidelijk verbetering zichtbaar is dan kunt u per week 1 tabletje per dag minder geven. Sommige paarden hebben voldoende aan een kuur van 1 a 2 zakjes, terwijl andere het alleen goed blijven doen op een lagere onderhoudsdosering. Vooraf is dit helaas niet goed in te schatten.

4. Wanneer kan ik overgaan op een lagere onderhoudsdosering. 
Dit is vooraf lastig vast te stellen. Elk dier, en elk probleem is anders. Bij sommige paarden zie je na 2 a 3 dagen al resultaat, terwijl het bij een ander dier 2 a 3 weken kan duren. Zodra je resultaat ziet en zelf denkt dat je paardje het op een lagere dosering ook goed zal doen kun je per week een tabletje per dag minder geven. Geef je in het begin bijv 8 tabletjes per dag, dan kun je de week daarna 7 tabletjes per dag geven, de week daarna 6, dan 5 etc etc. Heb je het idee dat de klachten weer erger worden, dan kun je de dosering weer verhogen. 

5. Mogen producten gecombineerd worden met andere supplementen of diergeneesmiddelen?
Sensipharm supplementen zijn 100% natuurlijk en erg mild in gebruik. Daarom is het geen probleem als deze met andere (Sensipharm) supplementen gecombineerd worden. Geeft u al een diergeneesmiddel aan uw huisdier lees dan goed de bijsluiter van dit middel.

Stond uw vraag of antwoord hier niet bij, neem dan gerust contact op met onze klantenservice, wij staan graag voor u klaar!  

30 jaar ervaring in Chinese kruiden!

Voor 15:00 besteld, morgen in huis.

Vanaf € 65,- gratis verzonden.

Gemakkelijk achteraf betalen.