5.320 Klantbeoordelingen op Trustpilot®
Icon
30 jaar ervaring in Chinese kruiden!
Icon
Voor 15:00 besteld, direct verstuurd.
Icon
Vanaf € 65,- gratis verzonden.
Icon
Gemakkelijk achteraf betalen.

Jeuk bij katten

Jeuk behandelen bij katten.
Een kat besteedt veel tijd aan het wassen van zijn of haar vacht. Waardoor de vacht mooi schoon en glanzend. Als een kat ernstige jeuk heeft, kan dit wassen ontaarden in zeer heftig likken zodat er ook haren uitgetrokken worden. Ook kan een kat met heftige jeuk met de achterpoten flink krabben op de kop, hals en schouders. Op het moment dat er kale plekken of korsten ontstaan, merkt de eigenaar meestal dat er iets mis is.

Oorzaken van jeuk bij uw kat.
Een veel voorkomende oorzaak, vooral in de zomer, is vlooienallergie. De jeuk ontstaat door een allergische reactie op het speeksel van de vlo. Door het likken van de kat ontstaan vooral op het achterlichaam kale plekken en korsten. Een andere veel voorkomende oorzaak is voedingsallergie. Dat is een allergie voor een eiwit in de voeding. De meeste katten hebben dan jeuk op de kop, hals en schouders. Een andere vorm van allergie, genaamd atopie is die voor een stof waarmee de kat in contact is gekomen.

Omniderma, bij (acute) huidproblemen.
Wanneer de kat ernstige jeuk heeft, en de huid dusdanig beschadigd is, kan het product Omniderma ingezet worden. Omniderma is te gebruiken bij voornamelijk acute, ernstig jeukende huidaandoeningen van allerlei oorsprong, al of niet met vochtafscheiding, blaasjes, roodheid, schilfering en korstvorming. Vooral in combinatie met Newskin Huidspray zijn er zeer goede resultaten te behalen.