5.155 Klantbeoordelingen op Trustpilot®
Icon
30 jaar ervaring in Chinese kruiden!
Icon
Voor 15:00 besteld, direct verstuurd.
Icon
Vanaf € 65,- gratis verzonden.
Icon
Gemakkelijk achteraf betalen.

Hoesten bij honden

Hoesten behandelen bij honden.
Als een hond vaak en heftig hoest is dit voor de eigenaar erg verontrustend, het wordt door vele hondenbezitters gezien als een directe uiting van pijn en ongemak.

Droge slijmvliezen zijn een belangrijke oorzaak van hoesten en voldoende wateropname houdt de slijmvliezen vochtig. Het belangrijkste antihoestmiddel is dus water. Vaak is het nodig een hoestende hond extra water te geven omdat tijdens de ziekteperiode sprake is van verminderde wateropname. Dit extra water kan bijvoorbeeld met een spuitje in de bek ingegeven worden. Als de hond ernstig ziek is, is een infuus soms nodig om uitdroging te voorkomen. Ook de werking van veel hoest siropen is gebaseerd op middelen die de vochtproductie van slijmvliezen in de luchtwegen stimuleren. Vooral bij luchtwegaandoeningen treedt het hoesten vaak op bij inspanning of opwinding.

Verschillende soorten hoest bij honden.
Het kan nodig zijn om honden tijdens de acute fase rustig te houden met behulp van kalmerende middelen om het hoesten te beperken. Het vrijwel volledig uitschakelen van hoesten met onderdrukkende middelen is onverstandig en kan gevaarlijk zijn. Bij een productieve hoest en een hoest van voorbijgaande aard mag en hoeft de hoest niet onderdrukt te worden. Alleen bij evident ernstige, niet productief hoesten, waarbij de hond veel pijn en ongemak ondervindt, kan overwogen worden de hoest te onderdrukken, bijvoorbeeld met de veilige Chinese kruidenformule Pulmitranq. Het is echter belangrijk te onthouden dat de hoest een belangrijk mechanisme is dat de longen en luchtwegen beschermt tegen het ongewenst aanwezig zijn en binnen dringen van verschillende stoffen, juist tijdens ziekte.