4.885 Klantbeoordelingen op Trustpilot®
Icon
30 jaar ervaring in Chinese kruiden!
Icon
Voor 15:00 besteld, direct verstuurd.
Icon
Vanaf € 65,- gratis verzonden.
Icon
Gemakkelijk achteraf betalen.

Artrose bij paarden

Artrose behandeling bij paarden en pony’s.

Artrose is een gewrichtsaandoening, ofwel gewrichtsslijtage, waarbij het gewrichtskraakbeen van het paard in kwaliteit achteruitgaat of zelfs op den duur kan verdwijnen. Door Artrose worden bewegingen pijnlijk en daardoor zal het paard steeds minder te gaan bewegen. Hierdoor kan stijfheid ontstaan en zullen de spieren de spieren nog slapper worden.

Oorzaken van artrose bij paarden.
Voor artrose zijn verschillende oorzaken aan te wijzen, zoals overgewicht, over- en ongelijkmatige belasting van het gewricht, verschillende lengtes van de ledematen, X- en O-benen, slecht genezen botbreuken, zwakke gewrichtsbanden, slechte botkwaliteit door ontkalking of erfelijkheid, hormonale stoornissen (overgang) bij merries. Bij het ouder worden van het paard gaat de aanmaak van kraakbeen minder snel en kan de afbraak niet bijbenen.

Artrose of Artritis?

Artrose heeft meestal artritis tot gevolg. Het kraakbeen tussen de gewrichten slijt en door een herstelpoging van het afweersysteem kunnen ontstekingen (artritis) worden veroorzaakt. Andersom is het ook mogelijk, artritis geeft versnelde slijtage van de gewrichten (artrose). Op langere termijn overlappen artrose en artritis elkaar dus steeds meer. In beide gevallen leidt het tot vorming van bot aan de randen van de gewrichtsvlakken. Waardoor pijn, zwelling, stijfheid en misvorming van de gewrichten kan ontstaan.