5.155 Klantbeoordelingen op Trustpilot®
Icon
30 jaar ervaring in Chinese kruiden!
Icon
Voor 15:00 besteld, direct verstuurd.
Icon
Vanaf € 65,- gratis verzonden.
Icon
Gemakkelijk achteraf betalen.

Vuurwerkangst bij honden en katten

Angst voor vuurwerk is een veel voorkomend probleem voor met name honden en katten. Wanneer men echter op tijd met gedragstherapie begint, is vuurwerkangst bij uw hond of kat goed te aan te pakken. Daarnaast zijn er diverse producten verkrijgbaar om honden en katten gerust te stellen en op deze manier de angst te verminderen. In dit artikel leest u alles over beide methodes.

Angst voor harde geluiden
Angst en daardoor stress voor vuurwerk kan bij alle soorten dieren in verschillende mate voorkomen. De angst voor harde geluiden is een natuurlijke angst die direct te maken heeft met overlevingsdrang. Vrijwel elk dier zal reageren bij het horen van een hard geluid. Het ene dier is hier gevoeliger voor dan het andere. Door vervelende ervaringen of door herhaaldelijk schrikken kunnen honden en katten een echte angst voor harde geluiden ontwikkelen. De angst en paniek die ze hierbij ervaren is vaak groot.

Aanpak vuurwerkangst bij honden en katten

Gelukkig zijn er diverse mogelijkheden om vuurwerkangst aan te pakken en/of te voorkomen, mits hier op tijd mee wordt begonnen. Dit laatste is essentieel omdat de meeste methoden tijd nodig hebben om zo optimaal mogelijk te werken. Het gedrag aanpassen vergt vaak veel tijd en geduld en soms is er extra hulp nodig. Deze extra hulp kan bestaan uit bijvoorbeeld een gekwalificeerde gedragstherapeut, geluidsdesensibilisatie, reguliere medicatie of het gebruik van kalmerende middelen zoals Sensipharm's Feelings Control. 

Stel uw vraag via Whatsapp!   Stel uw vraag via email!

 

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Bedankt voor uw aanmelding

Wat vinden onze klanten

Kennisbank artikelen