4.597 Klantbeoordelingen op Trustpilot®
Icon
30 jaar ervaring in Chinese kruiden!
Icon
Voor 15:00 besteld, morgen in huis.
Icon
Vanaf € 65,- gratis verzonden.
Icon
Gemakkelijk achteraf betalen.

Heet gedrag paard

Heet gedrag bij paarden.
Het liefste paard kan ineens omslaan in een heet monster en hard van zich af slaan. De woede kan gericht zijn op een ander paard, maar ook op de ruiter.

Een paard is een vluchtdier, daarom is in de natuur is wegrennen bij gevaar de eerste reactie. Pas als wegrennen geen optie is kan het paard heet worden, en gaat het in de aanval. Meestal gebeurt dat via kleine signalen. Als de boodschap niet duidelijk genoeg is, worden de signalen groter. Voor je het weet draaien de oren niet alleen een keertje naar beneden of zwiept er een staart, maar wordt er een achterbeen opgetild of gebeten.

Voorkomen van heet gedrag en behandelen.
In de meeste gevallen is heet gedrag een manier van aandacht trekken, probeer het dan te negeren. Voorkom verveling, laat je paard veel buiten en geef hem veel afwisseling in het werk. Bij territoriaal gedrag is het handig om even te waarschuwen dat je de stal binnen komt lopen. Een dominant paard dat slaat naar andere paarden op wedstrijd kun je het beste een rood lintje in de staart doen, want het slaan leer je niet zomaar meer af. Grondwerk kan helpen om de rangorde tussen jou en je paard beter vast te stellen. Daarnaast kan het voedingssupplement Feelings Control veel uitkomst bieden. Speciaal ontwikkeld voor zogenaamde hete paarden.