30 jaar ervaring in Chinese kruiden!

Voor 15:00 besteld, morgen in huis.

Vanaf € 65,- gratis verzonden.

Gemakkelijk achteraf betalen.

Voorhuidontsteking bij honden

Voorhuidontsteking /  voorhuid reinigen bij hond.
Voorhuidontsteking bij de hond is een etterige ontsteking van de voorhuid, welke wordt veroorzaakt door een bacteriële infectie. Je hond verliest gele of groene druppeltjes pus uit zijn penis. Je ziet deze druppels vaak aan het begin van de voorhuid. Wanneer je hond voorhuidontsteking heeft zal hij veel aan zijn penis likken. Houdt het in de gaten, want je hond kan hier best veel last van hebben. Voorhuidontsteking begint klein maar kan zich snel uitbreiden tot een zeer pijnlijke infectie van de penis. De hond produceert daarbij vaak een ijzerachtige lucht uit zijn bek. Als je ook bloed ziet dan kan dit op prostaatproblemen duiden.

Hoe ontstaat een voorhuidontsteking?
Het is dus een infectie aan de binnenkant van de voorhuid. Dit ontstaat doordat een reu een te wijde voorhuid heeft of te veel uitschacht waardoor er bacteriën binnendringen. Binnen in de voorhuid is het lekker warm en vochtig en met urine als voedsel is het ideaal voor bacteriën om zich daar te nestelen. Voorhuidontstekingen kan bij alle reuen van alle rassen en leeftijden voorkomen. Chronische voorhuidontsteking is moeilijk te genezen. Als uw hond regelmatig als dekreu gebruikt wordt kan het voor heel veel problemen zorgen (infectie in de baarmoeder).

Stel je vraag via Whatsapp

Zoekassistent

Anaalklieren bij honden
25-06-2020

Anaalklieren bij honden

De anaalklieren bij honden legen zich normaal tijdens het ontlasten. Daarnaast kunnen ze zich ook legen in “paniek” omstandigheden, bijvoorbeeld in de spreekkamer van de dierenarts. Het kan regelmatig voorkomen dat de anaalklieren van de hond zich niet goed legen.

Lees verder
Stress bij honden
28-05-2020

Stress bij honden

Heeft jouw hond stress? Lees in dit artikel alles over stress bij honden. Wat je kunt doen als jouw hond gestrest is en hoe je het kunt voorkomen.

Lees verder
Voorhuidcleaner

Voorhuidcleaner

Voor een schone voorhuid | Bij paarden en honden
9,95 (incl.21% BTW)
Levertijd: 1 werkdag
Staffel Aantal Stukprijs Totaal  
Voorhuidcleaner1€9,95€9,95
Voorhuidcleaner2€9,95 €9,75€19,50
Voorhuidcleaner3€9,95 €9,55€28,65
Voorhuidcleaner5€9,95 €9,35€46,75
Hulp nodig bij bestellen? 040-8480299
€ 3,99 verzendkosten, gratis verzending vanaf € 65,-

Voor het schoonmaken van de voorhuid bij paarden en honden.
Te gebruiken bij het reinigen van de voorhuid, bij paarden en honden. Zeer gemakkelijk in gebruik!

Sensipharm's Voorhuidcleaner is een voorhuidreiniger voor honden en paarden. De voorhuidreinger reinigt en verzorgt de voorhuid van de reu of hengst en voorkomt herhaalde infecties. Bij reuen en hengsten is het preputium gevoelig voor infectie. Dit komt door de warme, vochtige omgeving van de voorhuid die voor schimmels en bacteriën ideaal is om zich in te vermeerderen. Het is dus raadzaam om de voorhuid schoon te houden om nieuwe besmettingen en infecties te voorkomen!

Samenstelling

Aqua, Alcohol, Isopropyl Alcohol, Glycerol, Thymol, Phenoxyethanol, Methyl Paraben, Ethyl Paraben, Propyl Paraben.

Waarschuwing

Buiten het bereik van kinderen houden.

Gebruik

Kijk goed of dat er geen infectie of andere aandoening is wat om diergeneeskundige hulp vraagt. Neem een vochtig watje met de reiniger en maak hiermee de voorhuidopening schoon. Nadat de injektor is gevuld met de reiniger, wordt er een wegwerpcanule geplaatst. De reiniger wordt via de voorhuidopening toegedient en wordt daarbij tevens gesloten gehouden om wegstroming van de vloeistof te voorkomen. Door massage wordt de reiniger goed verdeeld. De reiniger eruit laten lopen en de voorhuidopening goed schoon vegen met een watje. De voorhuid wordt een maal per week gereinigd, bij speciale gevallen of indien nodig dagelijks gebruiken.

Verpakking

100 ml.

Laatste reviews:

Joost V.
Na 2 keer een bezoek aan de dierenarts toch maar zelf gaan schoonmaken. Gaat vrij gem.. Lees meer..
Henk
Het is en blijft een vies werkje, maar met deze voorhuid cleaner prima te doen. Het b.. Lees meer..
G. van der Linden
Gemakkelijk in gebruik, geen infecties meer.
Alle reviews
Joost V.
Na 2 keer een bezoek aan de dierenarts toch maar zelf gaan schoonmaken. Gaat vrij gemakkelijk, en daarna geen infecties meer gehad. Prima product.
Henk
Het is en blijft een vies werkje, maar met deze voorhuid cleaner prima te doen. Het beestje merkt er verder niets van en laat het gewoon gebeuren.
G. van der Linden
Gemakkelijk in gebruik, geen infecties meer.
Miranda
Gemakkelijk in gebruik. Doet wat het moet doen.

Voeg referentie toe ›