30 jaar ervaring in Chinese kruiden!

Voor 15:00 besteld, morgen in huis.

Vanaf € 65,- gratis verzonden.

Gemakkelijk achteraf betalen.

Mok bij paarden

Mok bij paarden en pony’s effectief behandelen.
Mok bij paarden en pony’s is een verzamelnaam voor verschillende huidaandoeningen aan de onderbenen en waarvan de droge mok wel de bekendste is. Een paard kan kloven in de kootholte krijgen. De kootholte is de zichtbare holte aan elk been, net boven de hoef. Het is de plaats waar het pijpbeen stevig aan de beweeglijke botten van de hoef wordt verbonden door middel van een gewricht. Het is in veel gevallen een hardnekkige aandoening die goed behandeld dient te worden.

Vocht, korsten, vuil & kloven.
Mok wordt meestal veroorzaakt door vocht, urine en vuil in de stal. Een andere oorzaak is het te vaak wassen van de benen met zeep. Hierdoor verdwijnt de natuurlijke vetlaag (talg) van de huid en wordt deze droog en vormen er zich kloven. De opengesprongen huid is dan weer toegankelijk voor allerlei ziektekiemen en kunnen er zich allerlei infecties voordoen. Is dit het geval, dan ontstaat er natte mok. Uit de kloven komt dan vocht en als dit opdroogt vormt het dikke korsten op de pijnlijke plekken. Loopt een paard lekker buiten in fris gras, dan vallen de korsten er op een gegeven moment af en is de plek genezen. Staat het paard daarentegen in een natte stal, dan zal de besmetting weer snel toeslaan en moet het dier van voren af aan weer behandeld worden.

Paarden met een schurftaandoening.
In sommige gevallen is er zowel mok als een schurftaandoening op dezelfde plek aanwezig, dat het lijkt alsof het één aandoening is die maar niet over wil gaan. Paarden met dit ongemak staan veel te schuren en te stampen. Na behandeling blijft de huid geïrriteerd en schilferig. Wanneer je door hebt dat je ook met schurftmijten te doen hebt, kun je de behandeling ook op dit ongedierte richten bijvoorbeeld met een ongedierte spray.

Behandeling.
De plekken moeten zo snel mogelijk behandeld worden voordat het zich uitbreid en zelfs bloedvergiftiging kan veroorzaken. Smeer de plek bij je paard of pony met een goede verzorgende (zink) zalf meerdere malen in. Zorg voor een droge stal. Gebruik zaagsel in plaats van stro. Zaagsel neemt het vocht beter op. Houdt de benen van je paard goed droog.

Stel je vraag via Whatsapp

Zoekassistent

Maandagziekte bij paarden
01-04-2020

Maandagziekte bij paarden

Maandagziekte ofwel tying up komt vooral bij sportpaarden voor. Deze naam geeft wel goed aan waar het probleem zit. Vroeger moesten de boerenpaarden zes dagen in de week...

Lees verder
Dampigheid, ofwel COPD bij paarden
30-03-2020

Dampigheid, ofwel COPD bij paarden

Dampigheid (ook wel COPD genoemd) bij paarden is een chronische longaandoening waarbij bindweefsel wordt gevormd in de longen en de elasticiteit van de longblaasjes af neemt.

Lees verder
Sensi Horse Cream - 300 gram
Download etiket

Sensi Horse Cream - 300 gram

Voor kootholte en onderbenen | met Zink en Vitamine E
20,95 (incl.21% BTW)
Levertijd: 1 werkdag
Staffel Aantal Stukprijs Totaal  
Sensi Horse Cream - 300 gram1€20,95€20,95
Sensi Horse Cream - 300 gram2€20,95 €20,75€41,50
Sensi Horse Cream - 300 gram3€20,95 €20,55€61,65
Sensi Horse Cream - 300 gram5€20,95 €20,25€101,25
Hulp nodig bij bestellen? info@sensipharm.nl
€ 3,99 verzendkosten, gratis verzending vanaf € 65,-

Sensi Horse Cream - met Zink en Vitamine E.
Sensipharm's doeltreffende kootholte en (onder-)benen zalf voor paarden. De kootholte is de zichtbare holte aan elk been, net boven de hoef. Sensi Horse Cream voedt en beschermt de fijngevoelige en geprikkelde huid van de benen en kootholte van het paard, vooral tijdens de lente en herfst wanneer je paardje buiten staat en er kloven kunnen ontstaan door modder en nattigheid. Sensi Horse Cream werkt waterafstotend en ondersteunt het herstellend vermogen van de huid van kootholte en straal. Al ruim 25 jaar een van de best verkochte zalven voor de benen bij paarden en pony's!

We hebben onlangs de naam moeten veranderen van deze zalf voor paarden, heb je daar vragen over, stuur dan een Whatsapp. 

Samenstelling

Petrolatum, Lanolin, Zinc Oxide, Pix, Tocopherolacetate (Vit. E)

Gebruik

Dagelijks inwrijven met een voldoende hoeveelheid zalf.

Verpakking

Een pot Sensi Horse Cream bevat 300 gram zalf. 

Laatste reviews:

Carla
Goede zalf mok was binnen korte tijd over!
Femke
Mijn paard Binnen 2 dagen waren de plekken zo goed als weg. We gebruiken het nu preve.. Lees meer..
Ashley Horn
De zalf werkt super! Heb de mok laten weken in betadine badje en goed schoon gemaakt... Lees meer..
Alle reviews
Carla
Goede zalf mok was binnen korte tijd over!
Femke
Mijn paard Binnen 2 dagen waren de plekken zo goed als weg. We gebruiken het nu preventief en het blijft weg. Het enige nadeel is dat het bruin/groen is en mijn paard witte benen heeft.
Ashley Horn
De zalf werkt super! Heb de mok laten weken in betadine badje en goed schoon gemaakt. Daarna afgedroogd en deze zalf opgesmeerd. Ik deed een latex handschoentje aan, het is een donkergrijze klei substantie dus geen drama om met blote hand te doen, maar vond het toch fijn met handschoen. De klei blijft een aantal dagen super zitten, daarna weer af laten weken in betadine en de mok goed schoongemaakt enz enz. Dit proces 3 keer herhaalt in 2 weken tijd en de mok is zo goed als weg! Nog een paar kleine plekjes zichtbaar dus ik ga nog even door, maar zou dit product zeker aanbevelen! Mn paard heeft witte voetjes dus het ziet er niet mooi uit, maar dat maakt mij persoonlijk niets uit, zolang het maar werkt!
Nicole
Onze tinker had mok, haren weggeknipt en zalf regelmatig aangebracht. Deze zalf heeft enorm goed geholpen, wondjes droogden uit en korstjes lieten netjes los.
Shania
Is eerder een pasta dan een zalf beetje kleiachtig. Blijft goed hangen ondanks nat weer. Het resultaat wacht ik nog af aangezien ik nog maar een paar dagen beter ben maar lijkt al wel te verbeteren. De mok is al lichtjes weggetrokken na 4 dagen
Erica
Met deze mokzalf hebben gelukkig goede resultaten!
R. uit Wijchen
Blijft er goed lang opzitten, lost niet op in de lucht en maakt een einde aan mok!
Janine
Al veel geprobeerd, andere middelen veel gedoe, dit gewoon erop smeren en daags erna bekijken. Ging in paar dagen weg. (kan toeval zijn natuurlijk na alle andere behandelingen, maar dit vond paard niet vervelend, geen gepulk aan wondjes, gewoon erop smeren)
Linda V.
blijft goed zitten ook bij modder. heeft bij mijn paard goed geholpen
Jan uit Emmen
Na maanden diverse mokzalfproducten gebruikt te hebben met weinig resultaat is deze zalf is de mok in 1 week verdwenen
Nicolette
Werkt fantastisch, na 10 dagen was de mok weg. is een soort van klei, maar smeert heel lekker uit.
Cathy
product is goed maar je moet het wel elke dag of om de dag aanbrengen.
Mart K.
werkt goed en de donkere kleur valt niet zo vlug op als je het gebruikt met het rijden
Theo
Paard is gevoelig voor mok, smeer preventief kootholte 1x per week in. Erg tevreden.
Maria J.
Paard van 25 jaar met chronische mok succesvol behandeld. Hij had ook harde korstige plekken. Je moet wel consequent smeren en de zalf lijkt op bruine/grijze modder (mooie witte sokken lijken vies), goed uitwasbaar en het belangrijkste het helpt!
Edith
De mok is snel verdwenen en onze tinker heeft er echt baat bij gehad! Makkelijk en zuinig in gebruik. Nu gebruiken we het alleen preventief!
Sacha
Na een week smeren alle korsten en plekken weg. Superzalf. Hadden echt alles al geprobeerd en van de winter een hele batterij aan medicatie gehad omdat de mok naar boven was geslagen. De mok bleef steeds aanwezig. Dus was heel blij verrast dat na een week al zijn korsten als sneeuw voor de zon verdwenen.
P. Rijsdijk
Gebruik de zalf nu een week voor hardnekkige droge mok en het gaat goed vooruit. Wel lastig te verwijderen, tips daarvoor zouden een welkome aanvulling zijn op de gebruiksaanwijzing.
D. Snoek
Topzalf! De mok bij mijn paard was door geslagen naar boven. Naar 2 weken intensief gebruiken, is mijn paard er bijna vanaf! Het enigste na deel is, dat je het heel moeilijk van je handen en dus ook van het been af te halen, om het te verschonen.
Mevr. Stephanie
Uitstekende zalf, echt aan te raden. Mijn paard heeft zomermok, en sukkeld hier mee sinds Augustus, ik heb al meerdere producten uitgeprobeerd, zonder veel effect. na 2 weken te behandelen met deze zalf is de mok voor 3/4 verwijderd. De zalf is wel heel vettig en moeilijk te verwijderen, maar dit is maar een miniem minpunt tegenover de resultaten.
Mevr. de Waal
Met dit natte weer kunnen onze paarden echt niet zonder Sensipharm's mokzalf. We gebruiken het nu al ruim 5 jaar en vinden het zeer prettig in gebruik! Een echte aanrader!
Mevr. Ellie
Verschillende producten voor mok geprobeerd, maar ons paard reageerde toch het beste op deze Mokzalf. Ze heeft bij nat weer erg snel last van erge mok dus smeren we gewoon heel de herfst en winter door. Dan is er niets aan de hand.. Groetjes, Ellie
Mevr. den heijer
had zalf van de DA gehad voor de mok van mijn merrie. Kreeg voornamelijk allemaal korsten en een kloof die niet dicht wou. Heb nu 1 week de mokzalf gebruikt en het resultaat is verbluffend. Helemaal weg.
Dhr. Leijtens
Mokzalf was makkelijk aan te brengen bij ons paard, en werkte meteen goed in. We zagen ook vrij snel resultaat.
Mevr. M. Kusters
Ons paardje liep al een tijdje rond met ernstige mok. Sinds 2 weken bezig met Sensipharm Mokzalf en het is al bijna weg! Dit in tegenstelling tot andere mok producten/zalven die we geprobeerd hebben. Echt Super!!!

Voeg referentie toe ›