30 jaar ervaring in Chinese kruiden!

Voor 15:00 besteld, morgen in huis.

Vanaf € 65,- gratis verzonden.

Gemakkelijk achteraf betalen.

Epilepsie bij honden

Epilepsie bij hond en kat
De hersenen bestaan uit miljarden zenuwcellen, die voortdurend boodschappen aan elkaar doorgeven. Dat gebeurt via elektrische impulsen (kleine stroomstootjes) en chemische stoffen (neurotransmitters) die de prikkel overdragen van de ene hersencel op de andere. Soms wordt dit systeem verstoord. Het gevolg van die storing is een plotselinge, overmatige ontlading van (groepen) hersencellen, te vergelijken met een soort kortsluiting. Dat is een epileptische aanval.

Symptomen van epilepsie bij honden en katten: 3 fasen
Tijdens een aanval onderscheiden we drie fasen. De duur en de ernst van de aanvallen kunnen per individu verschillen.

 • Voor de aanval (prodromi, aura, voortekenen) - Deze periode kan enkele seconden duren maar ook uren of zelfs dagen. Uw hond gaat zich anders gedragen: soms rustig, soms juist onrustig, vaak zijn honden wat aanhaliger. Honden kunnen verder soms een wat verdwaasde blik in hun ogen hebben.
 • De aanval (toeval of ictus) - De echte aanval duurt meestal kort: seconden tot minuten. Bij een hevige aanval  kan het volgende worden waargenomen: Omvallen en bewustzijnsverlies, Hevige krampen over het hele lichaam, Krampachtige bewegingen met de poten, Klapperen met de kaken, Schuimbekken, Janken, gillen of piepen, Verlies van urine en ontlasting. Deze fase van de aanval kan enkele minuten duren en er zeer alarmerend uitzien. Duurt de aanval langer dan 10 minuten, dan spreken we van status epilepticus en dient u altijd een dierenarts te bellen! Een epileptische aanval is niet te stoppen. Het is belangrijk te beseffen dat uw hond tijdens een aanval buiten bewustzijn is. Hij of zij kan zich later van de aanval niets herinneren. Blijf rustig, raak uw hond of kat niet aan. Hij of zij kan u per ongeluk bijten/verwonden. Bel uw dierenarts als de aanval langer duurt dan 10 minuten.
 • Na de aanval (post-ictale fase) - Deze fase kan enkele seconden tot enkele dagen aanhouden. De meeste hondenbezitters vinden deze fase het vervelendst. De krampen zijn wel afgelopen, maar uw hond gedraagt zich vreemd: is onrustig, piept, vraagt om eten, gaat uitgebreid slapen, gaat op rare plekkenliggen, herkent u niet. Je kan deze fase het best vergelijken met slaapwandelen. Het bewustzijn is nog steeds verminderd. Piepen en angstig kijken hebben dus meer te maken met een nachtmerrie. Uw hond lijdt niet en is ook deze fase vergeten als de aanval over is.

Symptomen: focale en gegeneraliseerde epilepsie
Het begint vrijwel altijd als een hond of kat rustig is. De verschijnselen (symptomen) kunnen heel verschillend zijn. Bij een focale (of patiële) epilepsie beperkt de kortsluiting zich tot een klein gedeelte van de hersenen. De hond of kat kan: gedragsverandering vertonen, dingen zien die er niet zijn, een vreemde smaak in de mond hebben, afwezig zijn (absentie), een dier is vaak bij kennis.
Bij gegeneraliseerde epilepsie is er kortsluiting in de hele hersenen. Dit gaat gepaard met bewustzijnsverlies, krampen over het hele lichaam, urineverlies, schuimbekken, enz.

De oorzaak van de epilepsie bij honden en katten. 
Epilepsie kan worden ingedeeld in twee soorten:

 • Epilepsie waarbij bij volledig onderzoek geen oorzaak wordt gevonden.
  We noemen dit: primaire epilepsie. De meeste honden met deze vorm zijn tussen de 6 maanden en 5 jaar oud. De aanvallen zien er elke keer ongeveer hetzelfde uit. Buiten de aanvallen om, is het dier gezond en vertoont normaal gedrag.
 • Epilepsie waarbij wel een oorzaak kan worden aangewezen. 
  We noemen dit secundaire, reactieve of symptomatische epilepsie. Als de oorzaak wordt behandeld, verdwijnen de klachten mogelijk weer of wordt de aandoening beter te behandelen.

Stel je vraag via Whatsapp

Zoekassistent

Anaalklieren bij honden
25-06-2020

Anaalklieren bij honden

De anaalklieren bij honden legen zich normaal tijdens het ontlasten. Daarnaast kunnen ze zich ook legen in “paniek” omstandigheden, bijvoorbeeld in de spreekkamer van de dierenarts. Het kan regelmatig voorkomen dat de anaalklieren van de hond zich niet goed legen.

Lees verder
Stress bij honden
28-05-2020

Stress bij honden

Heeft jouw hond stress? Lees in dit artikel alles over stress bij honden. Wat je kunt doen als jouw hond gestrest is en hoe je het kunt voorkomen.

Lees verder
Nervous System Support - Hond en Kat
Download etiket

Nervous System Support - Hond en Kat

Chinese kruiden voor zenuwstelsel | Gunstige werking op coördinatie
39,95 (incl.21% BTW)
Levertijd: 1 werkdag
Staffel Aantal Stukprijs Totaal  
Nervous System Support - Hond en Kat1€39,95€39,95
Nervous System Support - Hond en Kat2€39,95 €38,95€77,90
Nervous System Support - Hond en Kat3€39,95 €37,95€113,85
Nervous System Support - Hond en Kat5€39,95 €36,95€184,75
Hulp nodig bij bestellen? 040-8480299
€ 3,99 verzendkosten, gratis verzending vanaf € 65,-

Nervous System Support, zenuwstelselformule voor honden en katten.
Nervous System Support is een uniek aanvullend diervoeder voor honden, katten en andere huisdieren, op basis van Chinese kruiden, en werkt zenuwversterkend. Nervous System Support heeft een gunstige werking op de coördinatie en draagt bij aan de ontwikkeling van de hersenen. Deze zenuwstelsel formule is 100% natuurlijk, zeer effectief en zonder bijwerkingen.

 • Sensipharm's Nervous System Support, voedingssupplement voor het zenuwstelsel.
 • Natuurzuiver, dus zonder chemische toevoegingen zoals gluten, gist, kleur, geur of conserveermiddel.
 • Met ruim 30 jaar ervaring worden Sensipharm's voedingssupplementen aangeraden door dierenartsen, therapeuten en trainers!
Samenstelling

Pomerans, driebladige pinellia, kalmoes, mandarijnschil, poria cocos, pitrus, gemberplant, arisaema erubescences, aardappelzetmeel en magnesiumstearaat. Toevoegingsmiddelen: siliciumdioxide en microkristalijne cellulose.

Allergie-informatie

Bevat geen allergenen.

Analytische bestanddelen

Ruwe as: 3,9%, ruw vet: 1,1%, ruw eiwit: 3,6% en ruwe celstof: 15,9%.

Gebruik

Nervous System Support mag aan alle huisdieren gegeven worden, van alle leeftijden, dus ook aan puppy’s en kittens. Voor huisdieren wordt aangeraden om gemiddeld 0,5 tablet a 1000 mg. per 5 kilo lichaamsgewicht oraal te geven. Dus een hond van bijv. 25 kilo, krijgt 2,5 tabletje. Minimaal 4 weken toedienen. De tabletjes hebben geen aparte smaak of geur, en kunnen zo uit de hand gegeven worden, of 'verstopt' worden in iets lekkers, of door het voer.

Verpakking

90 tabletten à 1000 mg.

Natuurproduct

De samenstelling van deze zenuwstelsel formule is altijd gelijk, maar omdat het een natuurproduct is kunnen kleur, geur en smaak variëren. Het is natuurzuiver, dus zonder chemische toevoegingen zoals gluten, gist, kleur, geur of conserveermiddel.

Voedingssupplement

Nervous System Support is een aanvullend diervoeder, zijnde een voedingssupplement.

Kwaliteit

We hebben veel aandacht gestoken in het ontwikkelen van onze eigen Chinese kruiden supplementen. Samen met specialisten en volgens de laatste wetenschappelijke inzichten. De samenstellingen zijn uitgebalanceerd, zodat de verschillende ingrediënten die in een product zitten, elkaars gunstige invloed ondersteunen.

Vanzelfsprekend voldoen onze producten aan alle eisen van de Warenwet en worden ze gemaakt door erkende farmaceutische bedrijven. Deze voldoen eveneens aan alle wetgeving en mogen daarom de bijbehorende kwaliteitscertificeringen zoals GMP, HACCP en BRC voeren. Zoals gebruikelijk worden ze ook regelmatig door de overheid gecontroleerd om de kwaliteitsstandaard hoog te houden.

Laatste reviews:

G. Draaisma
De levering was zeer snel. Ik had via de Whatsapp al enige uitleg gehad. Kreeg ook ze.. Lees meer..
Draaisma
Onze hond slikt het nu een paar maanden . Kreeg epilepsie aanvallen om de 5 weken. Bi.. Lees meer..
Henk
Heb dit product reeds langer aan mijn hond gegeven, mijn ervaringen zijn goed, zodoen.. Lees meer..
Alle reviews
G. Draaisma
De levering was zeer snel. Ik had via de Whatsapp al enige uitleg gehad. Kreeg ook zeer snel antwoord. Of het helpt tegen epilepsie moet ik nog afwachten. Mijn hond kreeg de aanvallen om de zes weken en ik zit nu op bijna 3 weken.
Draaisma
Onze hond slikt het nu een paar maanden . Kreeg epilepsie aanvallen om de 5 weken. Bij het slikken van deze tabletten bleef de volgende aanval 8 weken weg. We zitten nu op morgen 11 weken en nog steeds geen aanval. Super !!!
Henk
Heb dit product reeds langer aan mijn hond gegeven, mijn ervaringen zijn goed, zodoende heb ik het opnieuw besteld!
Jan de Jong
De eerste keer dat onze hond een epileptische aanval kreeg wisten we echt niet wat er gebeurde, echt heel erg eng. Zo hadden we haar nog nooit eerder gezien. We dachten dat het iets eenmaligs was, maar ongeveer een maand later gebeurde het weer, en een paar dagen later nog een keer.. Nervous System Support besteld en sindsdien geen aanvallen meer! We zijn nu enkele weken bezig, maar blijf het uit voorzorg zeker geven. Tot nu toe hebben we goede hoop! Mvg, J. de Jong
Gerard vd Zon
12 jarige kat heeft regelmatig last van epileptische aanvallen. Tot nu toe is Sensipharm's Nervous System Support het beste wat helpt tot nu toe. Verschillende medicatie geprobeerd, maar zonder al te veel effect. Het aantal aanvallen is nu enorm teruggegaan! Wij blijven er mee doorgaan op een lagere onderhouds dosis.
Chretienne
We zijn nog maar kort bezig, maar erg hoopvol! Afgelopen weken in ieder geval geen aanval meer gehad.
Giavanni van H.
Las op het hondenforum over Sensipharm's epilepsie formule. Had er weinig vertrouwen maar toch geprobeerd voor onze doodle, en met resultaat! Het aantal aanvallen zijn beduidend minder geworden, en de scherpe randjes lijken er ook af te zijn. Ik kan het zeker aanraden!!
Pascalle
Gebruik het al een geruime tijd voor onze beagle. Het kan natuurlijk toeval zijn, maar sindsdien geen epileptische aanvallen meer gehad. Over een langere periode kunnen we pas echt zeggen of het door deze pilletjes komt.
H. van Deursen
Onze maine coon kat had af en toe wat last van epileptische aanvallen. Begonnen met Sensipharm's Nervous System pilletjes en het lijkt al een heel stuk beter te gaan. Laatst nog een epileptische aanval gehad, maar beduidend minder heftig dan voorheen.

Voeg referentie toe ›

Veel gestelde vragen.

1. Hoe geef ik een tablet aan mijn huisdier?
Een tabletje of pilletje geven aan een hond, kat of ander huisdier kan soms knap lastig zijn. Bij de meeste honden valt het wel mee, maar vooral katten kunnen nog wel is tegen stribbelen. 

Sensipharm tabletjes zijn over het algemeen niet heel erg hard, en hebben een breekrandje. U kunt ze dus gemakkelijk verpulveren met een vijzel, tabletvergruizer (verkrijgbaar bij de apotheek) of met een deegroller etc. Het gruis kunt u dan mengen door het voer. Bij katten kunt u ook het gruis mengen met wat Sensipharm Kattenmout en dit op het pootje smeren. De kat zal vervolgens zelf zijn pootje schoonlikken. 

Wat ook kan helpen is het verguisde tablet mengen met water en dit met een plastic injectiespuit (zonder naald!) aan de zijkant van de bek rustig naar binnen spuiten. Let op dat je dit rustig doet zodat het dier zich niet verslikt. 

Bij de dierenarts of dierenspeciaalzaak zijn ook pillenschieters te koop, deze schieten als het ware de tabletjes zo de keel in. Geef het beestje daarna wel direct wat water. 

2. Hoe lang moet ik dit product aan mijn huisdier blijven geven?
Sensipharm supplementen mogen langdurig gegeven worden, en indien noodzakelijk zelfs levenslang. Er zal geen gewenning optreden, en omdat onze producten zo puur en mild zijn, zijn er ook geen bijwerkingen bekend. 

3. Wanneer kan ik overgaan op een lagere onderhoudsdosering. 
Dit is vooraf lastig vast te stellen. Elk dier, en elk probleem is anders. Bij sommige dieren zie je na 2 a 3 dagen al resultaat, terwijl het bij een ander dier 2 a 3 weken kan duren. Zodra je resultaat ziet en zelf denkt dat je huisdier het op een lagere dosering ook goed zal doen kun je per week een half tabletje per dag minder geven. Heb je het idee dat de klachten weer erger worden, dan kun je de dosering weer verhogen. 

4. Mogen producten gecombineerd worden met andere supplementen of diergeneesmiddelen?
Sensipharm supplementen zijn 100% natuurlijk en erg mild in gebruik. Daarom is het geen probleem als deze met andere (Sensipharm) supplementen gecombineerd worden. Geeft u al een diergeneesmiddel aan uw huisdier lees dan goed de bijsluiter van dit middel.