5.496 Klantbeoordelingen
Menu Sensipharm Voedingssupplementen

Angstig gedrag bij katten

Angstig gedrag bij katten behandelen

Angstig gedrag bij katten kan een groot probleem zijn. Soms alleen in bepaalde stress situaties, waneer er bijv. bezoek komt, maar dikwijls ook bij onverwachte geluiden of gebeurtenissen in huis kan de kat erg bang en angstig worden. Deze bange katten spenderen vaak het grootste deel van de tijd onder of bovenop de meubelen uit angst of onzekerheid. Ze vluchten weg uit een bedreigde situatie naar een veilige schuilplaats waar niemand kan komen. Vaak komt dit angstige kattengedrag voort uit trauma's vanuit het verleden of een slechte socialisatie.

Is mijn kat bang?

Angstig gedrag is bij katten te herkenen aan: een lage lichaamshouding, oren plat naar achteren, overeind staande haren/vacht, blazen en/of grommen, gericht op de bron die bedreigend is, dekking zoeken en grote ogen. 

Kenmerken van angst bij katten

  •  likken met de tong
  •  kort opheffen van een voorpootje
  •  snorharen naar achter
  •  schokken van de vacht op de achterkant van de rug
  •  ‘puffen’
  •  oogcontact vermijden door de rug te tonen
  •  staart laag tegen de grond houden tijdens het wandelen.

Wat kan ik doen als mijn kat bang gedrag vertoond?

Laat je kat voelen dat hij onzichtbaar is. Laat hem door het huis lopen zonder de aandacht op hem te vestigen. Maak geen oogcontact en benader hem niet. Pas als de kat uit zichzelf naar je toe komt praat je tegen hem. Eten is een goede beloning voor de meeste katten. Probeer uit te vinden wat jouw kat graag lust en creëer positieve associaties tussen jouw aanwezigheid en iets lekkers. Een beetje vlees, vis of een kattensoepje zal menig kat ertoe motiveren om de veiligheid van de bank of het bed te verlaten en zich door het huis te verplaatsen of tijd te spenderen in jouw buurt. Iets lekkers op je uitgestrekte handpalm aanbieden zal de kat er misschien zelfs toe motiveren jou te naderen en het eten uit je hand te pakken.

Spel kan ook een manier zijn om een kat te motiveren. De meeste katten vinden spelen onweerstaanbaar. Een speeltje aan een lang touw of gewoon een veter zorgen ervoor dat de kat op een voor hem veilige afstand in jouw nabijheid kan zijn. De positieve interactie van het spel zorgt voor een positieve associatie bij de kat: jij als mens bent niet eng maar leuk! De kat oppakken en proberen te troosten werkt niet bij katten. Hij is namelijk bang voor jou! Het is beter de kat zoveel mogelijk te negeren en hem te belonen voor toenadering (of ander positief gedrag) met iets lekkers of spel.

Wees geduldig en forceer het contact niet. Dat zal de angst van jouw kat namelijk juist versterken. Geniet van de kleine stappen die je maakt. Bedenk dat de meeste katten zich veilig voelen vanaf een hoge plek vanwaar ze de wereld in de gaten kunnen houden.

Angstig gedrag bij katten

Voedingssupplement bij angstig gedrag kat

Ter ondersteuning van het angstige gedrag van je kat, kun je een natuurlijk supplement gebruiken zoals Feelings Control. Feelings Control is een uniek rustgevend aanvullend diervoeder voor honden, katten en knaagdieren op basis van Chinese kruiden. Deze gedragsformule is 100% natuurlijk, en zeer effectief bij spanning en inspanning, zonder dat uw huisdier versuft, uw huisdier wordt minder stressgevoelig. Gunstig voor een goede geestelijke balans, en helpt bij zenuwachtig gevoel.

Stel uw vraag via Whatsapp! Stel uw vraag via email!

Best verkocht:
Zoekassistent
Ik ben op zoek naar een product voor:
Zoek op product, toepassing of lichaamsdeel:
Kennisbank artikelen
30 jaar ervaring, deskundige klantenservice
Je order binnen 1 werkdag verstuurd
Vanaf € 65,- gratis verzonden
Gemakkelijk achteraf betalen